Kundalini Yoga
Dele
Bilde kroppen din trenger en detox - Akaal Yoga

10 tegn på at kroppen din trenger en detox kur

Det er mange artikler der ute som snakker om hvorvidt vi bør detoxe eller ikke. La oss starte med å bli enige om hva detox egentlig er.

Hva er egentlig naturlig detox?

Detoksifisering er ikke noe du fysisk gjør, det foregår i kroppen din hele tiden og du kan ikke stoppe denne prosessen. Faktisk, hvis du slutter å detoxe, så vil du rett og slett dø. Detoxer en prosess som nøytraliserer, transformerer og kvitter seg med giftstoffer i kroppen din. Disse giftstoffene kaller vi for toksiner.

Livvstilen din, kostholdet ditt, tankene, følelsene dine, vaner og uvaner, vil alle påvirke nivået av giftstoffene i kroppen. I enkelte tider, spesielt ved årsskifte, øker toksinene i blodet ditt. Hvis kroppen din ikke klarer å eliminere ut alt sammen, blir blodet ditt forurenset.

Når kroppen er forurenset, vil den gi deg tegn på dette i håp om at du lytter. Dette er faktisk ett rop om hjelp! De første tegnene er gjerne influensa symptomer, lett hodepine, tett nese, sår hals, mageproblemer og tretthet.  Det betyr ikke at du er syk, det betyr bare at kroppen din er forurenset og den trenger hjelp av deg til å få ut giftstoffene og rense kroppen din.

Her er 10 tegn på at kroppen din ber deg om å detoxe

 1. Lavt energinivå, tretthet og fatigue

  lavt-energinivaa-tretthet-fatigue

  Hvis du våkner på morgenen og føler deg slapp, har ett stort behov for en sterk kaffekopp for å våkne, sover lenge og har ikke lyst til å stå opp, kan det type på at kroppen din kunne trengt en enkel detox kur. Dette gjelder spesielt hvis trettheten fortsetter jevnt utover dagen og at du dagdrømmer du om en varm seng rett etter lunsj.

 2. Tåkete i sinnet og har konsentrasjonsvansker

  Opplever du konsentrasjonsvansker og slite med å holde fokuset på en ting om gangen? Dette kan utrolig nok også være tegn på at du bør detoxe kroppen din. Vi mistolker gjerne dette og tror vi trenger en energidrink eller mer kaffe, noe som i lengden vil gjøre det langt verre!

  Når du detoxer kroppen din, hjelper du den å kvitte seg med alle toksinene som gjør sinnet ditt tåkete og du blir helt forundret over hvor godt du egentlig kan holde fokuset ditt på en ting. Hele livet ditt får en helt annen vinkel, alt virker mer tydelig og klart.

 3.  Lite motivasjon i hverdagen

  Sliter med å komme i gang med nye prosjekter og har lite motivasjon i hverdagen din generelt? Blir du inspirert, men kommer aldri i gang selv? Dette er ganske så tydelig tegn på mangel på vitalitet og energi. Hvis du renser kroppen din, vil du normalisere energinivået ditt og vil oppleve et raskt energi løft i hverdagen.

 4. Negativitet, følsomhet og depresjon

  Hvis du har tunge, negative, dystre eller demotiverende tanker, kan en detox kur hjelpe. Spesielt hvis du blir fort irritert, føler deg urolig og kan raskt falle inn i depresjon og en tilstand av “hva er meningen med alt egentlig?”.

  Når energinivået ditt blir lavt, fanger du opp lavere energi frekvenser og fungerer derfor deretter, noe som vil raskt påvirke måten du tenker og føler deg på.

 5. Problemer med fordøyelsen

  De fleste problemene starter som oftest med fordøyelsen. Hvis du opplever forstoppelse i lenger enn 2 dager, kan du begynne å observere flere av symptomer nevnt i denne artikkelen. Hvis du har konstant problemer med forstoppelse, vil du mest sannsynligvis kjenne deg igjen i alle disse påstandene. Oppblåst mage eller diare er også ett tegn på at du ikke fordøyer maten som du spiser. Hvis du lærer deg å være mer oppmerksom på hvordan magen din oppfører seg til en hver tid og tilpasse kostholdet ditt deretter, vil du automatisk forebygge opptil 80% av de hverdagslige plagene dine.

 6. Influensa i årsskiftene

  Hvis du ofte blir forkjølet med en gang været ute forandrer seg, ved årsskiftene eller når du reiser til andre land med en annen klima, kan det tyde på svekket immunforsvar, grunnet feil kosthold og overflod av toksiner i kroppen. Holde lett diett før slike forandringer kan hjelpe deg å forebygge influensa.

 7. Hodepine og migrene

  Bilde hodepine akaal yoga
  Det er mange årsaker til at hodepine og migrene oppstår og mange av de kommer fra stress, støy eller allergiske reaksjoner. Hvis du plutselig opplever uforklarende hodepiner og migrener, spesielt en times tid etter at du har spist måltidet ditt, kan det tyde på at du har spist noe du ikke klarer å fordøye og derfor får du migrene. Vær oppmerksom på dette, da 80% av alle hodepiner kommer fra fordøyelsen.

 8. Gul tunge og vond lukt fra munnen

  Hvis tungen din har en gulaktig belegg på baksiden av tungen, eller over hele tungen, er dette et veldig tydelig tegn på giftig oppbygning i tykktarmen eller andre korresponderende områder. Hvis du stadig opplever vond lukt fra munnen, eller har fått det kommentert av andre, bør du vurdere legge om kostholdet ditt snarest.

 9. Kviser og acne

  Dette kommer også som oftest av at mat blir liggende lenge i tarmen din ufordøyd og det er slik kroppen din prøver å kvitte seg med toksinene. Dette medfører til kviser, kløe, røde prikker og allergiske reaksjoner. Hvis du har prøvd alt og ingenting fungerer, bør du vurdere en detox, for eksempel kitchari rens

 10. Dårlig søvn

  Det er Melatonin som du trenger for en fredfull nattesøvn. Hvis det er overflod av giftstoffer, vil de hindre melatoninutløsningen. Derfor vil ikke kroppen klare å restitures i løpet av natten og vil påvirke humøret og tankene dine dramatisk.  Du kan oppleve å falle ut av den naturlige balansen din og ende opp med å legge deg sent og våkne nesten like trøtt og sliten. Overflod av toksiner kan også få deg til å ha mareritt og ligge og vri deg rundt hele natten.

Hvis du har lagt merke til at noen av disse punktene skjer på regelmessig basis, kan det tyde på at du bør rense kroppen din og prøve en enkel detox kur.

Heldigvis så er det veldig mange måter å rense kroppen naturlig på. Det finners mange gode detox kurer også i yogisk kultur.

Det er ikke sikkert at en detox kur vil kurere alt, det avhenger veldig av hva slags metode du velger å bruke og hvorvidt den spesifikke kuren passer din kropp struktur. Allikevel vil en detox kur i mange tilfeller bedre situasjon og vil være ett godt utgangspunkt for å fikse problemene for godt! Hvor lenge resultatet varer, vil igjen avhengig av dine livsstil, kostholdsendringer og din selvdisiplin.

>