YOGISK KOSTHOLD
Tekst

Sattvisk diett for dypere meditasjon

Lesson 1

Denne videoen er hentet fra nettkurset "21 dagers Kundalini Yoga program for dyp fysisk, mental og energetisk rens". Hvis du du synes det virker spennende, kan du gå hit for å se hele programmet. 

Hvis Ayurvediske Prinsippene er helt ukjent for deg, anbefaler jeg at du tar en titt på "Dyp transformasjon kurset" hvor vi ser på det mer detaljert. 

TAMASTISK MAT

Denne maten fordøyes lengst og forgifter kroppen vår og er mat som vi ønsker å unngå på det sterkeste. .

Tamastisk matvarer regnes for å være kjøtt, alkohol, tobakk, løk, hvitløk, mat som blir liggende lenge eller er overmodne, fett mat, stekt, fryst, genetisk modifisert eller hermetiske matvarer.

Denne maten antas å øke sløvhet, uvitenhet og apati. Overspising kommer også inn her. 

RAJASTISK MAT

Dette er den andre kategorien av matvarer som vi ønsker å unngå, men som kan være innafor i blant. Dette gjelder all mat og drikke som er stimulerende. 

Rajasic matvarer inkluderer spicy mat, krydder eller sterke urter, eller stimulanter, som kaffe og te, egg, salt og sjokolade, sauser, ketchup, vinegar, rødt kjøtt.


SATTVISK MAT

Sattvisk diett betyr ikke nødvendigvis at det er det beste, det vil komme an på situasjonen. I blant må du ha rajastic mat for å få opp energien. Sattvisk mat blir ofte tilbudt i ashramer, templer og yoga sentre. Kitchari regner for å være Sattvisk.

Sattvic mat holder kroppen slank og smidig og fremmer et rolig, klart og meditativt sinn.

Sattviske matvarer er ferske frukt og grønnsaker, korn og nøtter, bønner, linser, plantebaserte oljer, søt mat (naturlig sukker, honning), kanel, basilikum, koriander, ingefær og gurkemeie.


Lurer du på noe angående Sattvisk diett?

Del noen ord i kommentarfeltet under ↓


Pen
>