YOGA FOR HELSE
Guide

Yoga for stive skuldre (VIDEO)

Lesson 1

Prøv dette korte 15 min yoga settet for stive skuldre og vond nakke! Øvelsene er veldig enkle og behagelige å gjøre og passer fint for alle uansett hvor stiv du er. Du kan til og med gjøre disse øvelsene på jobben i kontorstolen, da de er ganske praktiske.

Hvorfor får jeg stive skuldre?

Stive skuldre er veldig ofte forårsaket av feil sitte stilling og holdning, måten du går og beveger deg på. I tillegg vil stress i hverdagen, bekymringer og mye ansvar også bidra til å gi deg stive skuldre. Det kan like mye dreie seg om fysisk stress, så vel som emosjonell og mental fatigue/utbrenthet. Jo mer varig denne tilstanden er, jo dypere vil spenningen bli og jo mer kroniske smerter vil du få. Når skuldrene stivner, gir det direkte utslag på nakken. Vi kan da oftere oppleve vond nakke, svimmelhet, migrene og hodepine.

Sammenheng med hjertechakra

Det er en viktig del av yoga å løse opp de fysiske blokkeringene, spesielt rundt hjertet vårt, da det gjerne er her den store blokkeringen sitter. Når vi har stive skuldre, så krymper vi litt sammen og lukker hjertet vårt. Vi lukker oss for andre mennesker, muligheter og verden generelt. Det er mye ansvar og bekymringer og gjerne en del vonde opplevelser som ikke tillater oss å være fri.

Ta noen minutter daglig til å gjøre disse øvelsene, slik at du kan bli kvitt stive skuldre og vond nakke. Start forsiktig dersom du har noen skader eller er veldig stiv. Bruk sunn fornuft og tilpass øvelsene dersom du må.Likte du øvelsene?

Legg igjen en kommentar under 🙂


 • Bente Nilsen sier:

  Kjempe flott yogasett, tar dette hver dag🙌😍 Blitt helt avhengig💚

 • Anette sier:

  Veldig bra øvelser, jeg ble bedre et èn gang 🙂 🙂

 • Reidun sier:

  Hei Julia.
  Supert yogasett 🙂
  Jeg har tatt dette og morgenyoga mange ganger nå og liker de godt.

  Et spørsmål; jeg blir svimmel under noen av øvelsene – særlig de med raske bevegelser – selv om jeg tar de i halvt tempo av det du viser.

  Noen råd?

 • Pen
  >