Kundalini Yoga
Dele

Enkle yoga øvelser for stive skuldre og vond nakke!

Prøv dette korte 15 min yoga settet for stive skuldre og vond nakke! Øvelsene er veldig enkle og behagelige å gjøre og passer fint for alle uansett hvor stiv eller myk du er. Du kan til og med gjøre disse øvelsene på jobben i kontorstolen, da de er ganske praktiske.

Hvorfor får jeg stive skuldre?

Stive skuldre er veldig ofte forårsaket av feil sitte stilling og holdning, måten du går og beveger deg på. I tillegg vil stress i hverdagen, bekymringer og mye ansvar også bidra til å gi deg stive skuldre. Det kan like mye dreie seg om fysisk stress, så vel som emosjonell og mental stress eller fatigue/utbrenthet.  Jo mer varig denne tilstanden er, jo dypere vil spenningen bli og jo mer kroniske smerter vil du få. Når skuldrene stivner, gir det direkte utslag på nakken.  Vi kan da oftere oppleve vond nakke, svimmelhet, migrene og hodepine.

Sammenheng med hjertechakra

Det er en viktig del av yoga å løse opp de fysiske blokkeringene, spesielt rundt hjertet vårt, da det er gjerne her den største blokkeringen på de fleste av oss sitter.  Når vi har stive skuldre, så krymper vi litt sammen og lukker brystet og dermed hjertet vårt. Vi lukker oss for andre mennesker, stenger ute følelser, muligheter og verden generelt. På en annen side kan det føre til at vi blir altfor følsomme og sensitive ovenfor det som skjer. Mye ansvar, bekymringer og gjerne en del vonde opplevelser vil alle bidra til at hjertechakra lukkes og skaper problemer med brystet/pusten og nakken i ettertid.

Ta noen minutter daglig til å gjøre disse øvelsene, slik at du kan bli kvitt stive skuldre og vond nakke. Start forsiktig, med små bevegelser dersom du har noen skader eller er veldig stiv. Bruk sunn fornuft og tilpass øvelsene dersom du må.

  • Lena sier:

    Tusen takk for video Julia. Akkurat den jeg trenger nå 🙂

  • Yvonne sier:

    Veldig fine øvelser, takk 🙂

  • anne gro sier:

    Supre øvelser. Elsket særlig de to siste. Tusen takk!

  • >