Kundalini Yoga
Dele
Bilde kjærestepar laget hjerte med hendene kjærlighet

Kjærlighet eller forelskelse?

Hva er forskjellen?

“Forelskelse er tilstand av lyst hvor det eneste formålet er å tiltrekke, slik at du kan formere deg selv. Naturen gjør jobben sin, uten denne kjemien så hadde dere ikke blitt tiltrukket av hverandre, reproduksjonen hadde stoppen opp og befolkningen hadde mest sannsynligvis bare dødd ut. Så dette er en naturlig prosess, men den er veldig midlertidig.“

Forelskelse er en veldig søt følelse som oppstår når kjemien mellom deg og din partner klaffer godt sammen. Naturen slår til og hormonene begynner å løpe løpsk. Du mister den rasjonelle sansen og fokuset, og blir helt besatt av partneren din. Selv om forelskelsen er en veldig behagelig følelse, så kan den være veldig forstyrrende og urovekkende, fordi du tenker gjerne ikke klart og dermed kan du ta beslutninger du vanligvis ikke hadde tatt. Derav uttrykket at kjærligheten gjør deg blind, men det er nok ikke kjærligheten som gjør deg blind, men selve hormonelle prosessen som du går gjennom.

Etterhvert vil forelskelsen fade ut kanskje til og med forsvinne helt.

Oftest skjer det når dere blir enige om å ta forholdet til neste steg. Da trer forventningene til og du kommer straks til sunn fornuft igjen. Dere skal tross alt flette livene deres sammen. Er partneren du falt for virkelig er den rette for deg? Du tar av deg brillene og ser på hele forholdet  fra et helt annet perspektiv, og ofte så liker vi ikke det vi ser.. Forelskelsen er borte, romantikken forsvinner og der sitter dere to i all skjønnhet og ser på hverandres nakne sannhet og etter noen år sammen så klarer dere ikke å huske hvorfor dere i det hele tatt var tiltrukket av hverandre. Virker dette kjent?

“Hvor ble det av kjærligheten?”- spør du. Det er viktig å forstå at kjærlighet er ikke det samme som forelskelse. Kjærligheten er målet til en forelskelse. Innen gløden mellom dere to forsvinner, så må du klare å transformere energien om til kjærlighet, før det analytiske sinnet ditt slår til. Har du klart det, så har du satt et veldig sunt gro bunn for forholdet deres. Da snakker vi om et forhold som er basert på ren kjærlighet. Hva det vil gro til er uendelig, fordi kjærligheten er uendelig.

“Kjærlighet er en uavhengig følelse av tilfredshet, harmoni og enhet i deg selv. Det er kun du som kan generere den, i deg selv, uavhengig av noe eller noen som helst. Du er kjærlighetskilden, den renner gjennom cellene dine.”

Alle følelser som du opplever generer du innvendig. Det er en prosess som forekommer ettersom hvordan du tenker. Alle følelsene dine vil med andre ord avhenge av bevissthetsnivået ditt. Så lenge du skaper det i deg selv, kan du når som helst velge hvordan du ønsker å føle deg. Ønsker du å føle deg harmonisk eller sur og stresset, det er opp til deg.

Kjærlighet handler kun om deg, ingen andre!

Det er ingen lyster, ingen avhengighet, ingen begjær, kun harmoni. Det er en tilstand du havner i når du opplever dyp enhet med all eksistens. Derfor kan det ofte forveksles med forelskelse, fordi vi plutselig møter noen som får oss til å føle oss hel. Sannheten er at du er født hel og komplett av natur, men på et tidspunkt så ble du delt i to og derfor vil du underbevisst alltid søke etter enhet og tilhørlighet i et forsøk om å bli hel.

Du kan bruke noen eller noe for å bringe frem følelsen av enhet i deg selv, eller så kan du lære deg å generere det selv. Hvis du skal avhenge av noen for å føle deg komplett, så vil du aldri være fri, heller ikke partneren din. Du kan ikke eie den andre personen for resten av livet, derfor er det kun en midlertidig løsning, og det i seg selv er veldig urovekkende og gjør deg usikker og redd for å miste det.

Hvordan tror du forholdet hadde vært dersom du visste hvordan du til en hver tid kunne fylle deg selv med en absolutt lykke og harmoni?

Hvis du ikke trengte andres varme ord og tilstedeværelse for å få dette til? Hvis du klarte å transformere energiene dine til å føle deg fantastisk på noen få sekunder, ekte lykke, ren kjærlighet, indre trygghet og sikkerhet? Hvordan tror du forholdet deres hadde vært da?

Ikke bare er det mulig, men det er sånn du er skapt. Du er komplett og organismen din er så unik at den kan transformere seg akkurat som du ønsker. Derfor er lykke og kjærlighet noe du har like mye krav på som alt annet og det tar nøyaktig lik mengde energi å skape det.

Har du meditert nok, så vil du som oftest hoppe over forelskelsesfasen og elske med en gang du ser, fordi du ser dybden, du ser sannheten, du ser enheten, du ser rett og slett dypt inn i renheten av sjelen til partneren din og ingenting kan få deg til å tvile. Du er koblet med alt rundt deg, du er harmonisk, full og høy på livet! Du vet hvem du er og hvor du kommer fra, du har tillitt, du er takknemlig. Du er i kontakt med din egen sjel og du lar den lede deg.

Hva kan jeg gjøre for å holde på denne energien?

Kjærlighet har en høyere vibrasjon enn for eksempel frykt og usikkerhet. Det vil ta mer energi for å kunne klare å holde på energien av kjærlighet over lengre tid. Løsningen vil være å gjøre ulike energiteknikker for å venne kroppen vår til å høyne vibrasjonene. Dette tar tid og trenger en god del praksis. Du må lære deg å kjenne kroppen og organismen din, hvordan du egentlig er skapt. Yoga er en teknologi som har det formålet om å bringe deg nærmere sannheten om hvem du er, slik at du kan klare å oppleve dyp enhet og harmoni og mestring i livet ditt.
Finnes det en meditasjon jeg kan gjøre?

Finnes det en meditasjon?

Kundalini yoga er spesielt god på dette området, det har noen veldig effektive meditasjoner for å aktivere hjertechakra, helbrede knust hjerte og få deg i en tilstand av dyp fred. De er veldig effektive og gir rask effekt.

Jeg ønsker å anbefale å starte med pusteteknikker. Hjertechakra har elementet luft. Lungene og hjertet ditt er knyttet til det. Luft er det første elementet som begynner å bli subtilt, det første steget inn i uvitenhet. Ved å lære deg å puste dypt og utvide lungekapasiteten din, vil du klare å få mer kontakt med hjertechakraen din.

Start for eksempel med one minute breath. Pust inn 20 sekunder, hold pusten 20 sekunder og pust ut 20 sekunder. I begynnelsen kan du redusere tiden til 5 sekunder per gang og etterhvert øke med 2 og 2 sekunder. Se hva denne teknikken kan gjøre for deg. Praktiser gjerne denne pusten over lengre periode, for eksempel i 40 dager i strekk 7-11 minutter daglig. Det vil gi deg et klart sinn, høyne den meditative tilstanden din, gi deg vitalitet og god kontakt med din egen intuisjon.

>