Kundalini Yoga
Dele
Foto kokosolje munnrens - naturlig hvite tenner

Kokosolje munnrens – naturlig hvite tenner og sunt tannkjøtt

Kokosolje munnrens eller oljetrekking, er en ayurvedisk teknikk for munnhygiene, detox og foryngelse på daglig basis. Prosessen tiltrekker seg og fjerner bakterier , toksiner, og parasitter som lever i munnen, kjertlene og lymfesystemet, den trekker opp slim fra halsen og lungene dine og løser opp bihulene.

Slik renser du munnen med kokosolje

Munnrens er det aller første du gjør tidlig på morgenen. Prosedyren må skje før du drikker eller spiser noe som helst og før du pusser tennene dine. Når du sover, så samler det en god del bakterier og toksiner i munnen og kjertlene dine, spesielt bakerst på tungen. Derfor er det viktig å få renset det bort med en gang du står opp, slik at det ikke går tilbake inn i kroppen din.

Alt du trenger er organisk, ikke raffinert kokosolje.

Jeg liker å bruke denne “Expeller Pressed” kokosoljen som er det sunneste alternativet du kan få tak i og smaker veldig rikt og naturlig.

Dersom det er kaldt ute og kokosoljen din blir hard, kan du smelte 1 ss olje i lunket vannbad, eller ha det direkte i munnen dersom du syns det er ok.  Hold kokosoljen i munnen og la det surre der i 10-15 minutter. Lag tygge og rense bevegelser for å stimulere spyttkjertlene. La oljen komme til alle deler av munnen din. Prøv å slappe av. Ha det gøy med selve prosessen, det er en hellig tid for renselse. Praktiser gjerne lang dyp pust og nyt følelsen av å være 15 minutter i stillheten.

Ikke svelg oljen

Denne oljen blir giftig da det samler opp toksiner og bare en dråpe under mikroskop viser overflod av bakterier, sopp, virus og andre skadelige organismer.

Dersom det er uvant og du får brekninger, så start forsiktig. Hold i 5 minutter til å begynne med og øk tiden sakte. I utgangspunktet vil oljen være ganske tyktflytende, men etter noen minutter vil det begynne å bli tynt og hvitt . Du vil merke at oljen er litt “gulaktig” hvis du spytter det ut for tidlig, fortsett å rense munnen til oljen blir hvit.

Når du er ferdig, spytt ut oljen og rens munnen godt med vann og tungeskraper. Puss tennene som vanlig, bruk gjerne naturlig organisk tannkrem uten kjemikaler. Vask tannbørsten, tungeskraperen og vasken din godt, slik at du får bort alle bakteriene, virus og kjemikaler! Drikk ett stort glass lunket vann med sitron, himalaya salt og honning.

Kokosolje er sunt for deg på så mange måter!

Denne daglige prosedyren bidrar til å styrke det lymfatiske og sirkulasjonssystemet. Det gir deg sterke og sunne tenner, samt forbedrer sirkulasjonen i tannkjøttet og styrker det. Dessuten vil du etter kort tid legge merke til at du får hvitere tenner, da det fungerer som naturlig tannbleking. Det påvirker også fordøyelsen din og huden din blir renere.

Denne prosessen kan også hjelpe til å redusere sideeffekter dersom du nettopp har sluttet å røyke, drikke alkohol, bruke dop, spise prosessert mat eller sukker.

  • ElinKopperud sier:

    Takk for alle gode tips og informasjon! ❤️

    Veldig inspirerende og nydelig presentert! ❤️

  • Lene sier:

    Hei, jeg leser at kokosnøttoljen kan løse opp slim i halsen. Kan oljen også brukes av en ti-åring? Min sønn har ofte hoste på grunn av slim i halsen, spesielt på morgenen.

  • >