YOGISK KOSTHOLD
Tekst

Yogisk Kitchari detox

4 Modules 0 Chapters 7 Leksjoner Enkelt

Kitchari detox er perfekt å gjennomføre når dagene blir kaldere og frosten slår til. Yogier spiser Kitchari i denne sesongen for å styrke sin spirituelle praksis, ved å gi tarmsystemet et avbrekk og balansere alle de tre doshaene.

Kitchari består av en perfekt balanse mellom lettfordøyelige proteiner og karbohydrater, men det er mettende nok til å opprettholde kroppens vitale balanse. Når kroppen bruker mindre energi på fordøyelse, vil tarmsystemet gjenopprette sin naturlige balanse og energiene vil kunne gå til de stedene på kroppen som trenger mer helbredelse. Derfor kan Kitchari kurere flere ubalanser og sykdommer, spesielt forbundet med dårlig fordøyelse. I tillegg kan Kitchari styrke immunsystemet ditt, forynge kroppen og gi mere glød til huden din.

Fordeler med Kitchari detox

Etter noen uker med Kitchari vil du merke at du får mer energi og at det blir lettere å meditere. Mindre distraheringer, klarere sinn og mer motivasjon. Du kan oppleve å sove bedre og kanskje mindre enn før. Du vil merke at det ikke blir så vanskelig å stå opp på morgenen og motivasjon til å gjennomføre yoga vil øke. Etter å ha gjennomført Kitchari i noen uker, vil du bli mer oppmerksom på hvor stor betydning mat egentlig har på din generelle velvære og hvor mange helseproblemer som kan kureres kun ved å gi tarmsystemet ditt litt avlastning.

Det som er flott med Kitchari er at det smaker godt og du slipper å sulte. Det er veldig mettende og du vil bli overrasket over hvor lite kroppen trenger for å føle seg energisk. Du kan spise Kitchari som et vanlig måltid til lunsj eller middag når enn du skulle ønske, eller så kan du velge å gå for en lenger mono-diett mellom 1-6 uker.

Generelt er høsten en perfekt tid på året til å rense kroppen og ta tak i kostholdet ditt ved å gjøre små eller mer vesentlige justeringer. Du får en perfekt mulighet til å bli kvitt usunne matvaner som drikking av kaffe i store menger, spising av sjokolade, fastfood, kjøtt, nattespising eller uregelmessige måltider. Her vil du få tid til å observere kroppen din og vil mer tydelig se hvilke livsstilendringer må til for at du skal leve et mest mulig potent og harmonisk liv.


Hvem passer dietten for? 

Generelt kan alle gjennomføre en Kitchari detox. Hvor lenge du gjennomfører det avhenger en del av din tidligere erfaring med detox. Du vil finne mer info om dette i selve kurset. 

Kitchari detox passer ikke for deg som har alvorlige problemer med helsen din, spesielt alvorlige problemer med tarmen. Da må du gå veldig varsomt frem og helst få veiledning av din Ayurvediske lege. Det passer heller ikke for deg som ikke klarer å fordøye karbohydrater. 

Dietten passer derimot for deg som sliter med urolig mage, forstoppelse eller migrene. Det passer for deg som har utslett eller acne på kroppen som dukker opp uten grunn. Det passer for deg som ønsker å se yngre ut og få rene hud, bli kvitt mørke ringer under øyne og til slutt passer det spesielt godt for deg som sliter med konstant fatigue/ tretthet og blir veldig påvirket av sesongværet. 


Tips

Denne dietten kan du også finne i det komplette nettkurset mitt “21 dager Kundalini Yoga rens for dyp fysisk, mental og energetisk rens» . Jeg anbefaler deg å gjennomføre det fulle 21 dagers programmet en gang i året for å gi systemet ditt en ordentlig dyp rens. Der vil du ikke bare lære å rense kroppen din med Kitchari, men du vil lære hvordan du kan rense det mentale sinnet ditt og løse opp blokkeringer på et energetisk nivå. Det vil si at det kan du virkelig bearbeide dyptsittende vaner, reaksjonsmønstre og ulike stagneringer på dypere, underbevisst plan. I tillegg vil du få tre kraftfulle Kundalini Yoga sett som er spesielt tilpasset for dette programmet. 

Sjekk ut det komplette yoga programmet : “21 dager Kundalini Yoga rens for dyp fysisk, mental og energetisk rens» .


VARIGHET
1-6 uker 
7 video leksjoner

  NIVÅ 
Åpent for alle 

  ERFARING 
Noe erfaring er anbefalt


Lykke til,
Sat nam

 

Learn more
Pen
>