• You are here:
  • Home »

Medlemsbetingelser

Gyldig fra 09 April 2020. 

Som med alt her i livet, så vi må ta ansvar for våre handlinger, våre uttalelser og våre intensjoner. Denne brukeravtalen er laget for at vi skal komme til enighet med hverandre. Som i hvilket som helst yoga ashram, så er det enkelte regler som alle blir enige om å respektere og følge og samme gjelder her på vårt virtuelle yoga ashram 🙂  La oss skape et trygt miljø for hverandre og bygge en oase for indre selvutvikling sammen.

Under vil jeg å klargjøre forholdet mellom meg (Julia Stormoen) som yogalærer og deg som nett-student. Ved å foreta en donasjon til Akaal Yoga, samtykker du at inngår en avtale med Akaal Yoga og er klar over ansvaret ditt som nett-student og taushetsplikten du har ovenfor andre studenter.


Innholdsfortegnelse


§1 Donasjon, opprettelse av konto og innhold
1.1 Donasjon / støtteordning
1.2 Donasjon alternativer
1.3 Opprettelse av konto
1.4 Innhold og begrensninger
1.5 Avslutte din konto
1.6 Refusjon
1.7 Prisjusteringer
1.8 Oppgradere, nedgradere eller velge annet donasjonsbeløp
1.9 Melde deg som frivillig
1.10 Aldersgrense

§ 2 Individuell veiledning
2.1 Skriftlig avtale og kapasitet
2.2 Oppfølging
2.3 Kundalini Yoga lærerutdannelse og kravet på 20 yoga timer

§3 Konfidensialitet
3.1 Personvern

§4 Ditt ansvar som nett-student
4.1 Livsstil og helsetips
4.2 Yogiske oppskrifter
4.3 Narkotika og reseptbelagte legemidler

§5 Ansvarsbegrensning
§6 Opphavsrett
6.1 Betingelser for bruk av portalens innhold
6.2 Retten til å fjerne og nekte innhold

§7 Diverse
7.1 Ikke offentlig sverting
7.2 Avtale
7.3 Oppsigelse
7.4 Tvisteløsning


§1 Donasjon, opprettelse av konto og innhold

Det vil automatisk bli opprettet en konto til deg når du gir en valgfri donasjon til Akaal Yoga. Her vil du finne informasjon om hvilket innhold du vil få tilgang til og hvilket plikter du vil ha som nettstudent. Når du foretar hvilken som helst donasjon, samtykker du for å ha lest og godtatt Akaal Yoga sine betingelser og vilkår.

1.1 Medlemskap

1.1.1 Donasjon

Akaal Yoga er et enkeltpersonforetak som ble stiftet i 2014. Dette foretaket ikke fortjeneste som formål og arbeider utelukkende for sosiale formål for fellesskapets beste og overskuddet reinvesterer tilbake til organisasjonens formål. 

Formålet er å skape et trygt nettsted for indre selvutvikling, vekst, samhold og generell velvære. Jeg ønsker å være sikker på at studentene får så korrekt informasjon som mulig om eldgamle yogiske teknikker, samt inspirere andre til å ta små skritt i hverdagen som vil tilføre mer glede og harmoni i livene deres. Jeg ønsker også å fremme et av de viktigste prinsippene i yogisk filosofi som kalles Seva. Det går ut på å gi uten å forvente noe tilbake, det ikke er noe ego involvert i dette.

Hver donasjon vil tillate meg å vedlikeholde dette nettstedet, legge til nytt inspirerende innhold og forbedre funksjonene på nettsiden, slik at du skal få best mulig brukeropplevelse som yoga student.

Jeg ønsker å bistå med veiledning så langt jeg har kapasitet til det, slik at du kan være sikker på at du får den hjelpen du trenger uansett om du er nybegynner eller yoga lærer.

1.1.2 Donasjon alternativer 

Alle donasjoner skjer normalt via Bank-/Kredittkort. De fleste korttyper blir akseptert via Stripe, men du kan også velge å bruke Paypal som et alternativ. Alle transaksjoner sendes kryptert via SSL (Secure Sockets Layer) og er 100% sikre og avgiftsfritt for forbruker. For å gjøre det enklest mulig for begge parter tilbyr Akaal Yoga automatisk månedlig donasjon eller engangsbetaling uten automatisk fornyelse.

Den månedlige donasjonen har tre alternative beløp og et valgfritt beløp. Du kan velge det som passer deg best. Det er satt en minstedonasjon på 108 kr som er helt nødvendig å få inn fra hver student for å unngå at nettstedet blir stengt i fremtiden.

De alternative beløpene er kodet etter tantrisk numerologi, hver av disse tallene har en spesiell betydning i yogisk filosofi.

Du kan også velge engangsdonasjon uten automatisk fornyelse. Det betyr at du kan velge å gi kun ett rimelig beløp for å støtte arbeidet til Akaal Yoga og beholde tilgangen til yoga medlemskapet livet ut.  Her er det også satt en minstedonasjon på 1008 kr, men jeg anbefaler å gi et høyere beløp hvis du kan.

Hvis du er i tvil om hvor mye du bør gi, så kan jeg anbefale deg å velge enter 254 kr pr måned eller 5400 kr som engangsdonasjon. Ditt bidrag betyr mye for meg og vil sørge for at denne nettsiden vil eksistere i mange år fremover.

Hvis du er en bedrift og trenger en spesiell bekreftelse, kan jeg tilby faktura som en alternativ betaling. E-faktura sendes ut gratis. Faktura på papir vil bli pålagt ett gebyr på 69 kr. All faktura betaling må skje innen gitt tidsfrist og kontoen vil oppretter kun etter at donasjonen har blitt mottatt. Ved forsinket betaling vil kunden få maksimalt to purringer. Hvis ingen av purringene blir fulgt opp, vil avtales ansees som ugyldig og studenten må da sende inn en ny forespørsel.

1.1.3 Opprettelse av konto

Etter at du foretar en donasjon, vil det automatisk bli opprettet en konto til deg basert på opplysninger som du har oppgitt. Du vil også bli automatisk påmeldt mine nyhetsbrev hvor du vil få all den relevante informasjonen du trenger som nettstudent.

Inne på «MIN KONTO» vil du kunne få oversikt over opplysningen som du har oppgitt og støtteordningen som du har valgt. Der vil du også kunne kansellere medlemskapet ditt selv.

1.1.4 Innhold og begrensninger

Uansett hvilket alternativ du velger, så vil du få ubegrenset tilgang til alt innhold i yoga medlemskapet. Her vil du finne over 150 yoga videoer, fordypende nettkurs i yogisk filosofi, steg for steg oppskrifter på yogisk kosthold og detox programmer. Du vil også få tilgang til et lukket forum og vil bli påmeldt mine nyhetsbrev slik at du alltid vil være oppdatert på alt det nye innholdet og kommende eventer.

Jeg vil stadig legge til nytt innhold på nettsiden basert på forespørsel fra studenter. Du kan være med å bestemme hva slags innhold du ønsker å se på nettsiden min og hvilke yoga videoer eller nettkurs du ønsker at jeg skal spille inn og legge ut.

På forumet kan du diskutere spennende emner med meg og andre medlemmer, eller kontakte meg privat for individuell veiledning. Les mer om individuell veiledning i punkt 1.2.

Som medlem er du pålagt å følge taushetsplikt jft. §2 og personvernregler §2.8 og §2.9.

1.1.5 Avslutte din konto
Det er selvsagt ingen bindingstid hos Akaal Yoga og du kan når som helst avslutte medlemskapet ditt, noe som vil føre til at du mister all tilgang til innholdet på nettsiden og kontoen din vil bli nedgradert til YOGI BASIC som er et gratis medlemskap uten noen innhold. Forumet vil også bli lukket for deg. Hvis du ønsker at jeg skal slette kontoen din helt med alle dine personopplysninger, kan du kontakte meg på post@akaal-yoga.no All informasjon med tilhørende filer, fremgangnivå, kursresultater og mer vil da bli slettet fra systemet for godt. Disse endringene kan ikke gjenopprettes senere.

Merk at om du har valgt å bidra med engangsdonasjon, har du rett til å beholde tilgangen din så lenge du er medlem. Hvis du avslutter din konto, vil du miste retten din til å se innholdet og du vil trenge å gi en ny donasjon for å gjenåpne tilgangen til innholdet.

Hvis du er usikker på hvordan du kansellerer eller trenger annen bistand, kontakt meg på : post@akaal-yoga.no.

1.1.6 Refusjon

Donasjon blir ansett som en gave og er ikke refunderbar under noen omstendigheter. Du kan velge å oppgradere, nedgradere eller kansellere dine fremtidige donasjoner i stedet.

1.1.7  Prisjusteringer
Akaal Yoga foretar seg retten til å endre de anbefalte donasjonsbeløpene, samt øke eller minske minstedonasjon ved behov. Ved en slik justering vil studenten få muligheten til å beholde sitt gjeldende medlemskap frem til det utløper og får muligheten til å oppdragere, nedgradere eller kansellere ved eget ønske.

1.1.8 Oppgradere, nedgradere eller velge annet donasjonsbeløp

Du kan når som helst velge å bytte beløpet som du ønsker å donere. Du kan velge å gi mer eller mindre, samt gå over fra månedlig donasjon til engangsdonasjon, eller bytte fra eldre YOGI PRO / YOGI MASTER til en ny donasjonsløsning.

Foreløpig er dette kun mulig å gjennomføre ved å kansellere medlemskapet ditt innen ny forfall, for å så velge en ny passende løsning når det gamle medlemskapet ditt løpet ut. Kansellere kan du gjøre selv inne på din konto og du kan velge et nytt beløp ved å gå hit når ditt medlemskap har løpt ut.

Trenger du assistanse til dette kan du kontakte meg på : post@akaal-yoga.no

1.1.9 Melde deg som frivillig

Du har også en unik mulighet til å melde deg som frivillig og hjelpe Akaal Yoga nå ut til flere med sitt formål. Du kan melde din interesse til post@akaal-yoga.no

Frivillig arbeid kan være som å hjelpe til med å arrangere eventer i Norge, dele offentlig innhold og videoer, hjelpe til med filming, markedsføring og mer.

Alle som melder seg frivillig vil kunne delta kostnadsfritt på alle eventer og vil kunne beholde tilgangen til medlemskapet så langt det lar seg gjøre.

1.2.1 Aldersgrense
Noen av teknikkene vi benytter i Kundalini Yoga er ikke egnet for barn. Aldersgrense for å delta på yoga timer hos Akaal Yoga er satt til 16 år. Hvis du er under 18 år, må du ha en skriftlig tillatelse fra verge eller foreldre for å bli medlem og du må kontakte meg direkte på mail før du foretar en donasjon. Akaal Yoga fratar seg alt ansvar dersom den mindreårlige bryter disse vilkårene, ingen refusjon vil foreligge.


§2 Individuell veiledning

2.1 Skriftlig avtale og kapasitet

Så langt jeg har kapasitet til det, vil jeg gledelig bistå deg med individuell veiledning kostnadsfritt så lenge du er medlem av Akaal Yoga. Dette innebærer svar på spørsmål, anbefaling av yoga program og eventuell oppfølging. All slik veiledning vil strengt foregå via mail og ikke via sosiale medier. Dette er for ditt eget sikkerhet. Vi vil avtale all oppfølging skriftlig.

Da det er meget høy etterspørsel etter individuell veiledning kan jeg ikke garantere at jeg vil kunne hjelpe deg, og du må beregne flere ukers eller flere måneders ventetid.

Jeg kan ikke garantere deg for at min veiledning vil hjelpe deg, det må anses som generelle tips og skal ikke i noen form erstatte veiledning som du har fått av din lege.

For øyeblikket tilbyr jeg ingen Skype konsultasjoner, med mindre du har en slik avtale med meg fra 2019/2018.  Unntaksvis kan jeg tilby privat yoga undervisning for grupper på minst 5 personer dersom du er under utdannelse som Kundalini Yoga lærer. Se punkt 1.2.3.

2.2 Oppfølging

Dersom du har avtalt privat veiledning med meg og vi har blitt enige om en plan eller et yoga program som du skal følge fast, er du ansvarlig til å følge opp det vi har avtalt. Hvis du er useriøs og ikke svarer på mail eller gir tilbakemelding som avtalt, vil jeg ikke kunne bistå deg videre med individuell veiledning. Det er stor etterspørsel og plassen din vil bli gitt til noen andre.

Hvis du blir forhindret til følge opp veiledningen som avtalt, si i fra snarest slik at vi kan finne et alternativ til deg. 

2.3 Kundalini Yoga lærerutdannelse og kravet på 20 yoga timer

Hvis du er under utdannelse som Kundalini Yoga lærer, kan du få dekket dine 20 yoga timer via meg, ved å delta på direktesendte yoga klasser som skjer i sanntid. Jeg kan hjelpe deg med dette dersom du kan samle opp en gruppe på minst 5 andre studenter. Vi vil som en gruppe avtale antall timer som dere trenger å fullføre og sette opp tidspunkt for en slik undervisning.

Hver deltaker vil kunne bidra med en valgfri donasjon for de avtalte yoga klassene og en minstedonasjon vil bli satt. Alle vil ha oppmøteplikt på de avtalte timene og donasjon vil skje i forveien. Donasjon vil ikke være refunderbar under noen omstendigheter da det vil bli ansett som gave.

Etter at dere har deltatt på alle avtalte online yoga klasser, vil hver av dere motta en skriftlig bekreftelse på antall gjennomføre timer, med en skriftlig signatur fra meg.

Slike online yoga klasser er godkjent av KRI og skal være mulig for alle studenter å få godkjent som en del av kravet på 20 yoga klasser.

Ta kontakt med meg på : post@akaal-yoga.no


§3 Konfidensialitet

Jeg har full respekt for ditt privatliv og lover å holde opplysningene og all sensitiv informasjon konfidensiell og kun bruke det til å gi deg personlig tilbakemelding.  På samme måte vil jeg insistere på at du respekterer privatlivet til andre medlemmer. Dermed er dette en gjensidig avtale om taushetsplikt. Som medlem av Akaal Yoga samtykker du i å respektere de samme rettighetene til kursdeltakere og representanter for Akaal Yoga.

Du står fritt til å diskutere dine personlige resultater fra mine kurs og oppgaver i vårt lukkede student forum. Derimot må all erfaring og uttalelser, muntlig eller skriftlig, fra alle andre deltakere holdes strengt konfidensielt. Du har ikke rett til å kopiere, dele eller ta skjermbilder av innholdet på forumet og dele/reprodusere dette andre steder uten en skriflig tillatelse fra meg og personen/-e det gjelder! Dette vil medføre permanent sletting av din konto,  jfr. personvernregler §2.8.

3.1 Personvern

Som nettstudent av Akaal Yoga plikter du å gjøre deg kjent med og følge personvernreglene.
Akaal Yoga vil aldri levere ut dine personopplysninger eller e-postadresse til tredjepart, så fremt det ikke foreligger spesielle grunner til dette, f.eks. at politi, statsadvokat eller liknende ber om opplysninger. Du har rett til å få den informasjon jeg har registrert om deg, og hvis du mener den er feilaktig eller irrelevant, kan du be om rettelse eller fjerning fra mitt kunderegister.
Kontakt meg på: post@akaal-yoga.no


§4 Ditt ansvar som nett-student

Du har selv ansvaret for din kropp og helse, samt dine eiendeler. Engasjement i enhver fysisk bevegelse, øvelser eller yoga gjøres på egen risiko. Du påtar deg all risiko og alt ansvar for skade eller sykdom på deg selv eller dine eiendeler som kan oppstå. Ved bruk av tjenestene, video og kurs på nettsiden godtar du at Akaal-Yoga ikke har noe ansvar for din fysiske og mentale helse. Du sier deg også enig i at du ikke kan saksøke Akaal-yoga for eventuelle skader du pådrar deg ved bruk av Akaal Yoga sine tjenester eller videoer.

All individuell veiledning som blir gitt av Julia Stormoen skal på ingen måte erstatte veiledning som du har fått av din psykolog, lege eller annen utdannet helsepersonell. En slik veiledning skal beregnes som tips basert på eldgamle yogiske teknikker, yogisk filosofi og yogisk kosthold. Julia er ikke utdannet psykolog eller lege og alle endringer du velger å gjøre i din livsstil eller kosthold må du selv bære ansvaret for.

Det er også viktig at du oppgir eventuelle sykdommer/lidelser/plager eller andre forhold som kan ha betydning for din helsetilstand til Julia, slik at hun kan gi deg tips om tilpassede øvelser eller øvelser du bør frastå fra å gjøre. Du må også si i fra dersom du er gravid, da det er langt i fra alle øvelser som vil egne seg for deg og du kan risikere å påføre deg selv og barnet ditt skade dersom du ikke er varsom.

Du er også ansvarlig for å se gjennom alle anbefalte kurs og video fra Akaal Yoga i fanen «YOGA BASIC» før du utfører noen yoga sett gitt på siden.

Dersom du føler deg uvel etter yoga praksis eller etter at du har startet et detox program, eller et individuelt anbefalt yogaprogram, må du umiddelbart  melde fra til Julia.

3.1 Livsstil og helsetips
Alltid søk råd hos en profesjonell ekspert dersom du er i tvil om anbefalingene som blir gitt av Akaal Yoga eller før du velger å foreta noen betydelige endringer i kostholdet eller livet ditt.

Informasjonen som presenteres av Akaal Yoga sine nettkurs, leksjoner, webinarer, video, blogg eller medlemskap er ikke ment som en diagnose, behandling, kur eller erstatning for forsvarlig medisinsk behandling. De fordelene som er knyttet til praktisering av yoga, yogisk livsstil, yogisk kosthold og Ayurveda vil variere fra person til person. Det beste resultatet oppnås ved å utøve sunn fornuft og kroppsbevissthet i praksis av Kundalini yoga og supplere det sammen med et sunt kosthold og tilpasset livsstil.

3.2 Yogiske Oppskrifter

Mange av oppskriftene som Akaal Yoga deler kommer fra eldgamle yogiske tradisjoner som er mer enn 5000 år gamle. Mange av disse tipsene inneholder yogiske dietter hvor vi bruker potente urter, planter, og naturlig forekommende ingredienser som tradisjonelt har vært brukt til å støtte struktur og funksjon av menneskekroppen i yogisk og/eller Ayurvedisk tradisjon. Ingenting i mine kurs og tekster skal tolkes som medisinske råd. Sjekk alltid med din lege eller lisensiert helsepersonell før du gjør noen betydelige endringer i kostholdet ditt for å sikre at oppskrifter og ingredienser er aktuelle for din personlige helsetilstand og er i samsvar med eventuelle medisiner som du tar.

3.3 Narkotika og reseptbelagte legemidler
Narkotika og yoga går IKKE sammen! Studenter advares aldri å praktisere noen av mine yoga sett, yoga kurs eller detox programmet under påvirkning av alkohol, cannabis, reseptbelagte medisiner eller andre narkotiske stoffer. Dette kan føre til betydelig skade på din psyke og kropp.

Studentene bør konsultere med sin lege om praktisering av Kundalini Yoga dersom de tar reseptbelagte legemidler. Studenten plikter herved å selv si i fra til Julia dersom han/hun velger å ta kurset tross for advarsel fra Akaal Yoga og må selv bære konsekvensene av slik uansvarlig praksis.


§4 Ansvarsbegrensning

Ved bruk av Akaal Yoga sine tjenester samtykker du i å bruke selskapets tjenester på eget ansvar. Du fritar selskapet fra ansvar for alle eventuelle skader som kan oppstå og for eventuelle krav som måtte oppstå i forbindelse med avtaler mellom partene. Du aksepterer alle eventuelle risikoer, forutsigbare eller uforutsigbare.

Du sier deg også enig i at du ikke kan saksøke Akaal Yoga eller dets instruktører for eventuelle skader du pådrar deg før, under eller etter kursets periode og at Akaal Yoga skal ikke være ansvarlig for eventuelle krav , etterspørsel, søksmål av noe slag for dødsfall, personskader, materielle skader eller tap av noe slag som følge av eller relatert til din bruk av kursfasiliteter..

Akaal Yoga fraskriver seg alle økonomiske krav knyttet til bruk av våre nettsider, videoer, nyhetsbrev, kursportal eller annet innhold. Jeg har gjort alt jeg kan for å sikre at innholdet har høy kvalitet. Ved å donere til Akaal Yoga aksepterer og godtar du, at du er fullt ut ansvarlig for din fremgang og resultater fra deltakelse på alle mine yoga programmet. Akaal Yoga gir ingen garantier om dine personlige resultater. Du alene er ansvarlig for dine handlinger. Dine resultater vil være avhengig av din personlige disiplin, dine ferdigheter, kunnskap, evne og engasjement. Du må selv vurdere hvor vidt Akaal Yoga sine tjenester passer for deg.


§ 5 Opphavsrett

Opphavsrett © tilfaller fullt ut Akaal Yoga. Alle rettigheter er beskyttet. Det er strengt forbudt å kopiere, dele, distribuere, publisere, ta skjermbilder, skjermopptak eller endre ethvert materiale som finnes lukket på Akaal Yoga sin nettside.

5.1 Betingelser for bruk av portalens innhold
Som medlem får du ubegrenset tilgang nettsidens lukket innhold. Alt innhold på Akaal Yoga sin nettside er beskyttet av opphavsrett. Tjenestene er kun gitt for personlig, ikke-kommersiell bruk.

Du kan ikke bruke tjenestene, produktene eller materialene som er tilgjengelig i medlemskapet på en måte som utgjør en krenkelse av våre rettigheter, eller på en måte som ikke har blitt autorisert av Akaal Yoga. Du kan ikke endre, kopiere, dele, ta skjermbilder, skjermopptak, reprodusere, publisere, laste opp, legge ut, overføre, oversette, selge, skape avledede verk, utnytte eller distribuere på noen måte (herunder e-post eller andre elektroniske midler) noen av materialene fra nettsiden til Akaal Yoga. Duplisering, deling, eller opplasting av produktfiler til deling på nettstedet blir ansett som å stjele, og vil bli anmeldt i den grad loven åpner for det.

Du kan imidlertid laste ned og/eller skrive ut ett eksemplar av enkelte PDF filer på nettstedet for personlig, ikke-kommersiell bruk, forutsatt at alle opphavsrettigheter og andre eiendomsrettigheter beholdes.

Hvis du ønsker å ta nettkurs eller bruke medlemskapet sammen med en forretningspartner, samarbeidspartner, livspartner eller en venn, må hver enkelt av dere gi en individuell donasjon. Hvis du ønsker at en assistent eller at en hel gruppe skal ta kurset, vil hver av dere måtte gi en frivillig donasjon og godta vilkårene og personvernreglene individuelt!

5.2 Retten til å fjerne eller nekte innhold
Akaal Yoga har rett til å fjerne eller nekte ethvert innhold som etter vår vurdering ikke er i samsvar med disse vilkårene eller på annen måte er skadelig, forkastelig, ydmykende eller unøyaktig.

I tillegg samtykker du i at vi vil samarbeide fullt ut med undersøkelser av brudd på systemer eller nettverkssikkerhet på andre nettsteder, inkludert samarbeid med politimyndigheter i å undersøke mistanke om straffbare brudd. Vi er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller forsinkelser det ovennevnte kan medføre.


§ 6 Diverse

6.1 Ikke offentlig sverting
I tilfelle det skulle oppstå en tvist mellom deg og Akaal Yoga, samtykker du i at den eneste arena for å løse en slik tvist skal være kommunikasjon mellom deg og selskapet. Du samtykker i at du ikke vil delta i noen atferd eller kommunikasjon med en tredje part, offentlig eller privat, som vil føre til offentlig sverting av selskapet.

6.2 Avtalen
Denne avtalen kan ikke overdras av noen av partene.

6.3 Oppsigelse
Ved å gi en donasjon og bli medlem av Akaal Yoga, samtykker du i at Akaal Yoga kan, etter eget skjønn, avslutte denne avtalen, og begrense, suspendere eller si opp ditt medlemskap, dersom din deltagelse eller dine utsagt blir forstyrrende for selskapet eller andre kursdeltakere. Dette gjelder også ved brudd på disse vilkårene og personvernreglene.

6.4 Tvisteløsning
Hvis tvisten ikke løses først ved forhandlinger mellom partene, vil en uenighet eller tvist i forbindelse med denne avtalen kunne sendes til forliksrådet eller retten.

Eventuelle varsler om uenighet som gis fra en av partene til den andre, kan skje ved personlig overlevering eller per post, registrert eller sertifisert med kvittering. Varselet skal sendes til partene på adressene som vises nedenfor.


Adresser og kontaktpersoner for selskapet

Kontakt person: Julia Stormoen
E-post: post@akaal-yoga.no
Org.nr: 914 048 885

Denne avtalen ble sist oppdatert  7 August 2020. Avtalen skal reguleres og tolkes i samsvar med gjeldende norsk lov.

>