Kirtan kriya meditasjon – Spørsmål og svar

5 months ago
ForumKategori: MeditasjonKirtan kriya meditasjon – Spørsmål og svar
Bente A spurte 6 måneder siden

Hei.  Jeg har prøvd 11 min meditasjonen 2 ganger.   Begge gangene sovnet begge bena.    Hvordan unngå dette?  30 Svar

Best svar

Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 4 måneder siden
Da har jeg endelig lagt ut det nye 90 min Kundalini Yoga settet som inkluderer 31 min versjon av Kirtan Kriya. Er veldig spent på å høre hva dere synes, jeg har brukt noen nye metoder for undervisning og video redigering 😇

Dere kan prøve ut det nye yoga settet her : https://akaal-yoga.no/course/90-min-kundalini-yoga-inkl-31-min-kirtan-kriya/Berit J svarte 6 måneder siden
Du kan sitte på en stol. 


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Hei Bente Oppvarming vil nok hjelpe en god del! Har du prøvd å gjøre det Komplette Kundalini Yoga settet som inkluderer god oppvarming og en 11 min meditasjon?
>> https://akaal-yoga.no/course/kundalini-yoga-sett-med-11-min-kirtan-kriya/ 

Sett deg gjerne opp litt også når du mediterer, på en yoga blokk eller en pute/sammenrullet pledd. Kryss beina lett foran og ikke over hoftene. Det å sitte på en stol er også veldig aktuelt, men da må anklene være krysset, høyre over venstre. 

La meg vite om det hjelper  Bente A svarte 5 måneder siden
Hei Julia. Takk for svar.  I dag satt jeg på yogablokk og pute og hadde pute under knærne. Det ble bedre. Jeg varmer opp med  en av de 15 min oppvarmingen du foreslår.   Vil også legge til at i dag var min 4 dag og i natt kom det opp litt gammelt gruff i drømmene mine.   Mener du nevnte at det kunne skje.   Synes det er spennende. Lene svarte 5 måneder siden
Hei, jeg opplever litt «uro» i huset på morgenen. Jeg står opp litt för fem for å få utfört yogaen i ro för de to andre (mann og sönn på ti år) våkner. Men siden jeg startet har min sönn våknet tidlig, mann har värt oppe på do, og idag var det til og med uro hos våre to katter som sover på vaskerommet om natten. Heldigvis vet de at de ikke skal forstyrre meg (ikke kattene, da), så jeg får fortsette, men tenkte på det idag at det er merkelig hvor urolig det har värt i huset de siste dagene. Noen som merker noe lignende?


Berit J svarte 5 måneder siden
jeg har to hunder,den ene er valp. Noen ganger blir det latteryoga her, men det roer seg som regel etterhvert. 


Lene svarte 5 måneder siden
Hei, idag opplevde jeg noe rart. Under øvelsen der vi roterer overkroppen med albuene ut til siden, har jeg tidligere ikke hørt noen musikk. De første gangene gløttet jeg på øynene for å se om Julia fortsatt holdt på, og at ikke videoen hadde hengt seg opp, for det var så stille. Men idag var det musikk under den øvelsen. Rart jeg ikke har hørt det før. Og da jeg gjorde savanase har jeg tidligere hørt en dong-lyd og humming, idag hørte jeg fuglekvitter. Er det jeg som ikke har hørt dette før, eller hallisunerte jeg eller hva? Lyden var bittelitt lavere enn tidligere, så det var ikke fordi jeg har skrudd opp lyden heller. 


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Bente : Jeg har også opplevd lignende både i går og i dag! Begge nettene har jeg drømt om folk jeg ikke har tenkt på i mange år. De dukket opp i ganske så fargerike drømmer med mange detaljer. I løpet av dagen har jeg også endt opp med å huske mennesker og situasjoner jeg ikke har tenkt på i evigheter. Alle disse menneskene hadde noe til felles ; en sterk emosjonell tilknytting. Det var situasjoner i livet mitt hvor jeg opplevde sterke følelser som aldri ble forløst. For eksempel at vi aldri kom til enighet med personen, eller at jeg aldri fikk sagt det jeg egentlig ville si. Selv om mye av det er helt ubetydelig, jeg bare trakk på skuldrene og gikk videre, så følte plaget det meg i ettertid helt til jeg glemte det.  

Jeg vil tro at meditasjonen er med på å bringe frem slik gammelt gruff for at vi skal se på det en gang til med et klart sinn og forløse det i øyeblikket. Det er som regel slik ting lagres i underbevisstheten, når vi knytter oss til noe personlig og emosjonelt. Traumatiske hendelser som blir fortrengt og blokkert av hjernen er et godt eksempel. Vi kan ha vært utsatt for noe grovt tidligere, men hjernen blokkerer hendelsen og du lever videre som om det aldri har skjedd. Hjernen definerer det som fare og personen kan glemme det helt. Under meditasjon kan slike ting dukke opp igjen og du kan ha mulighet til å se gjennom hele den traumatiske opplevelsen detaljert med nøytralt sinn. Da gjelder det å akseptere det, ta ansvar for det og bevege seg videre   Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Lene : Jeg måtte le litt her, for dette har jeg opplevd alt for mange ganger Hver gang jeg sier at jeg vil begynne å stå opp tidligere, så begynner de i huset å stå opp tidligere også. Kjæresten som har alltid sovet til kl 10 begynner plutselig å stå opp rett etter meg også er han lysvåken…. da begynner det å knirke i hele i huset…. Det er jo litt irriterende, fordi du overkommer deg selv for å stå opp grytidlig og være i stillhet, men så forsvinner den stillheten   Jeg aner ikke hvorfor det skjer, kanskje de vil vise at de også kan stå opp tidligere, kanskje det er bare en tilfeldighet. Uansett, den gode nyheten er at det vil som regel balanseres etterhvert som alle blir vant til den nye rytmen i huset. Hvis ikke, så ville jeg kanskje vurdert å bruke bluetooth hodetelefoner eller snakke om det for å finne en løsning som passer for alle.

Angående yoga videoen, det er jeg som har lagt ut en ny og forbedret versjon for et par dager siden Jeg gjorde bare noen få korrigeringer som jeg opplevde forstyrrende, så det er ikke du som halusinerer

Mandag neste uke, vil jeg legge ut en litt mere flytende versjon av samme yoga settet uten alle instruksjonene og med litt kortere pauser mellom øvelsene. Det tror  jeg også kan være fint når du gjør samme yoga sett hver dagLene svarte 5 måneder siden
Julia: He he, jeg lurte litt på det, men slo fra meg at da ville jeg ha sett det på en eller annen måte. Men det var en fin forbedring av videoen, så vet jeg at videoen ikke har hengt seg opp. Det har skjedd før, i det forrige yogakurset, og jeg reagerte først etter en god stund da jeg syntes at øvelsen var litt vel lang…. 😉
Ja, jeg håper det roer seg i huset. Antagelig gjør det det når høstferien her er over og sønnen min er tilbake i skolen. Men det går bra. De vet begge at jeg ikke skal forstyrres, spesielt ikke under meditasjonen. 


Lene svarte 5 måneder siden
Hei, 
Julia, jeg leser i mailen du sendte ut at du har begynt å se energiflimringer, så jeg ble litt nysgjerrig på hva det er.?? Ellers var det fint å lese det du skrev, for jeg kjente meg igjen. Selv sover jeg endelig bedre etter lang tid med dårlig søvn. Sovner som en dupp på kvelden, sover dypere – og det medfører mer drømmer. Samtidig våkner jeg tidlig, så jeg har vurdert å ikke sette på vekkeklokken. Jeg våkner før fem uansett. Virker som kroppen synes det er greit å stå opp klokken fire, for jeg våkner ved den tiden nesten hver morgen og dupper bare litt av før jeg har bestemt meg for å stå opp. Ellers merker jeg at jeg er mer fokusert, klar i tankene liksom, når jeg gjør ting. Virrer ikke rundt, men er mer systematisk. 
Jeg bruker visualisering under meditasjonen. Da får jeg ikke mulighet til å la hjernen slippe til med masse andre tanker. Jeg har prøvd både energi-L via kronechakraet og det tredje øyet, samt de fire årstidene. Det føles mest rett med de fire bildene (univers, lys, vinter, sommer) selv om det ikke alltid er like lett å få bildene på plass til riktig lyd. 
 


Lene svarte 5 måneder siden
Hei, jeg opplever at fremsiden av strupen «låser» seg under den siste delen av chantingen. Det er ikke kjeven som er stiv eller låst, men som om hele halsen på fremsiden stivner til. Det föles ubehagelig, men jeg får frem lyden. Tenker bare på om det kan ha noe med halschakraet å gjöre?
De siste dagene har jeg värt veldig trött og til tider fölt meg sliten. Migrene har jeg også hatt i et par dager, men det er «vanlig» i perioder for meg. Ble bare overrasket over at det kom nå også.  


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Kjære Lene,

Kommer litt sent svar fra meg denne uken, jeg har vært opptatt med å lage det nye yoga settet til oss, samt har jeg spilt inn noen hjelpevideoer som nå er under redigering. Litt vanskelig å redusere arbeidsdagene til 4 timer etter det jeg er vant til fra før. Ble fort sittende noen dager med video redigeringen til sola gikk opp, noe som ødela døgnrytmen og yoga rutinen helt. Det føles godt å endelig komme tilbake til en disiplinert hverdag Dette snakker jeg masse om i dokumentaren.

Jeg beskriver også alle mine opplevelser med meditasjonen i dokumentaren, blant annet det jeg kaller for «energiflimringer». Jeg åpner meg noe så enormt i disse videoene og føler meg egentlig helt naken der jeg sitter. Satt faktisk og gråt nesten hele den første uken i flere timer foran kamera. Så mye som måtte ut. Nå blir opptakene kortere for hver dag, men i snitt prater jeg fortsatt over en time. Det kommer til å bli MASSE redigering og ekstremt utfordrende å sette 40 dager sammen til en halvtimes dokumentar. Det er et kjempe hopp ut av komfortsonen for meg å legge ut alle mine tanker og dypeste følelser ut i offentligheten. Skremmende og frigjørende samtidig.

Vel, nok om det. Jeg kan jeg jo fortelle litt hva jeg mener med «energiflimringer». Det er vel et ord jeg fant på selv kanskje. Det er noe jeg ser med øynene lukket. Jeg kan i blant se en klar ring rundt tredje øyet som er blå/lilla i midten og er omringet av skinnende gult lys. Alt annet i det øyeblikket bare svever og jeg kan se bølger av ulike farger som flettes inn i hverandre. Ligner på bølgene i havet sett i saktefilm, hvor hver bølge har sin farge. Samtidig føler jeg ofte en intens varme og energistrålinger langs ryggsøylen.

Her om dagen hadde jeg en sinnsyk drøm hvor jeg fikk beskjed av legen at noe var galt med hjerteklaffene mine og jeg måtte umiddelbart opereres. Når jeg våknet ga jeg det lite betydning, men etter yogaen begynte stikkende smerte å utvikle seg i brystkassen over hjertet og det varte hele dagen. Fant ut at det ikke hadde nødvendigvis noe med klaffene å gjøre, men det var healing av et område bak skulderbladene som skjedde. Dette ble helet fullstendig dagen derpå under 31 min KK meditasjonen. Sånne ting skjer for meg når jeg blir mer og mer absorbert i praksisen og klarer å konsentrere tankene etter å stoppe «Monkey Mind».

Har generelt følt meg ekstremt tålmodig og konsentrert i løpet av dagen, selv under PMS (som er helt underlig). Jeg sliter fortsatt med mareritt i blant og sover litt lenger enn jeg skulle ønske, men det er ikke så rart egentlig.

Har måttet iverksette en del «regler om hverdagslige ting» med kjæresten. Han er også med på KK utfordringen, men vi måtte faktisk sette opp en skriftlig liste med gjøremål som vi begge ble enige om, fordi den første uken var det bare kaos. Alle gjorde hver sin form for Sadhana. Nå har det roet seg, men vi sliter fortsatt med strukturen på matlagingen. Vi rullerer over gjøremålene hver uke, en lager Kitchari og en annen rydder kjøkkenet. Her om dagen lagde han ikke Kitchari før kl 1430 og da ble jeg litt gretten Måtte ta tak i situasjonen for at slikt ikke skulle skje igjen. Det er viktig å ha struktur og enighet i hverdagslige ting. Alle spill har sine regler, uten regler vil alle spille hvert sitt spill og det vil ende opp med krangling.

Jeg vil også påpeke at kvinner bør være oppmerksomme rundt menstruasjon syklusen sin når de gjør Sadhana. Det skjer hormonelle forandringer i kroppen vår hver måned som påvirker humøret, energinivået og den fysiske kroppen. Denne syklusen fortsetter gjerne i mange år etter at menstruasjonen opphører, fordi kroppen er vant til å generere dette. Det er derfor viktig å adskille om trøttheten og migrenen kan ha noe med syklusen å gjøre eller ikke.

For eksempel blir jeg alltid drenert for energi tre dager før syklusen og 3 dager etter at syklusen starter. Jeg føler meg lat og orker ikke å gjøre noe, får bare lyst til å sove hele dagen og er halvdød når jeg våkner. Jeg får ofte migrene i den perioden. Emosjonelt sett blir jeg alltid frustrert av alt, føler meg mislykket i alt, mister trua på meg selv, på godhet i verden, på Kundalini Yoga, på forholdet med kjæresten og livsstilen min. Jeg blir også over-emosjonell og har en tendens til å bekymre meg over den globale situasjonen, samfunnet og alle generasjonene fremover. Dette skjer uansett om jeg gjør yoga, faster på Kitchari eller ikke og det skjer hver eneste måned. Utrolig nok reduseres dette med 60-80% hvis jeg faster og gjør yoga. Det jeg har lært er å ikke gjøre noen bråe forandringer i livet mitt og ikke ta noen viktige avgjørelser på den tiden. Observere at dette skjer og godta det. Minne meg selv om at dette er en fase og den er forbigående. I yoga sies det av kvinner mister 40% av sin vitale energi under syklusen.

Hvis trøttheten, frustrasjonen og migrenen ikke kan skyldes syklusen, så kan det være en forbigående fase av en rensende prosess som yoga iverksetter. Det kan også skyldes endringer i kostholdet og det er lurt å tenke over hva du har spist de siste tre dagene.

Angående halschakraet og chanting, så kan jeg si at jeg også føler det samme. Jeg mistenker at dette er på grunn av musikken i bakgrunn. Når jeg chanter på egenhånd så forsvinner problemet med en gang. Dette kan være fordi jeg hører meg selv godt og tydelig og kan regulere rytmen og nivået av chantingen selv. Jeg er en stor fan av å chante monotont uten musikk, men når det gjelder KK så følte jeg at musikken var nødvendig. Du kan prøve å sette musikken enda lavere og chante høyere på egenhånd av bruk av navlesenteret! Rett og slett få ut lyden! Prøv gjerne på dagtid når alle er våkne eller ikke er hjemme. Øv deg på egenhånd, se om du merker noe forskjell.

Vel, jeg håper dette avklarte litt her også

PS: Lene, jeg leste mailen din i dag morges, tusen takk for at du åpnet deg og delte litt om det du opplever   Jeg valgte å utdype svaret mitt her inne i stedet, fordi jeg følte det relaterte veldig til det du skrev. Det ble en naturlig tilføyelse på en måte. Håper du kan finne inspirasjon i detBerit J svarte 5 måneder siden
Kanskje blir det etterhvert en egen tråd om opplevelser og erfaringer.🙂 Jeg ser faktisk også «energiflimmer»som du beskriver det,lilla i midten, hos meg flammende lys rundt, som ild. En dag ble det lilla feltet gjennomskinnelig,og det var som jeg så gjennom et lilla glass. Jeg så et snødekt vinterlandskap med naken lauvskog ovenfra,og et frossent vann. Alt i lilla. Likevel forlot jeg ikke det flammende lyset rundt det lilla,det var i utkanten av synsfeltet mitt.

Jeg har ikke kjent noe i ryggraden, rent bortsett fra at øvelsene gjør at jeg kjenner veldig godt at kroppen min blir mer fleksibel. Jeg skjønner helt klart fordelen med å gjøre det samme programmet over tid,og ikke shoppe rundt som jeg har gjort.😊 Jeg strever fremdeles med litt urolig valp,for han vil gjerne ligge inntil, men etter noen forsøk går han og legger seg litt bort fra meg.

Hodet er fullt av tanker, så selv om jeg har problemer med å sitte i samme stilling i 30 minutter,så har jeg godt over til den lengden på KK. Så mister jeg ikke all tiden på surrete tanker. 🙏Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Vi kan egentlig bare fortsette å bruke denne tråden til å dele opplevelser og erfaringer, eller så kan vi bruke denne tråden kun til spørsmål og svar om KK, så kan jeg lage en ny tråd for å dele opplevelser og erfaringer rundt KK. Hva ønsker dere?

Jeg vet helt ærlig ikke hvor mange som er med på KK utfordringen. Jeg har telt til ca 20 stk, men ut i fra trafikken så ser det ut som at det er flere. Noen begynte senere og flere henger seg med etterhvert. Jeg har jo ikke gjort noen som helst promotering om denne yoga utfordringen, har ikke engang lagt det ut på YouTube da jeg ikke har hatt tid til det. Derfor hadde det vært flott om dere kunne dele kurset på sosiale medier for eksempel   https://akaal-yoga.no/kurs-oversikt/kirtan-kriya-meditasjon/

Berit : Utrolig spennende likhetstrekk! Jeg vet ikke hva som gjør at noen ser lys og farger med øynene lukket, mens andre ser ingenting. De første dagene av utfordringen så jeg ingenting heller, men så bygget det seg opp og nå skjer det hver dag. Kan du se dette hver dag også?

Jeg tenker at dette kan ha noe med fokus og konsentrasjon å gjøre, men det kan jo også ha noe med trening å gjøre. Du sier jo at du har jo holdt fokuset i panna i 6 år, mulig hjernen har blitt trimmet til å produsere dette slik at det skjer raskere. Jeg kunne ikke se dette de første tre årene jeg praktiserte Kundalini Yoga, men så kom det plutselig når jeg lå og slappet av på verandaen og solen varmet meg. Da så jeg det for første gang, men jeg trodde det var solens bølger. Det fortsatt allikevel å utvikle seg under meditasjon med øynene lukket og per i dag er det som oftest alltid til stedet når jeg mediterer. Når begynte dette å utvikle seg for deg, Berit?

Kan valpen din forresten være på en annet rom mens du gjør yoga? Eller blir den ensom og vil ligge inntil?Lene svarte 5 måneder siden
En morgen jeg følte at meditasjonen var veldig god – da visualiserte jeg de fire bildene – så jeg et sterkt lys i det tredje øyet under nesten hele meditasjonen. Men dagen etter kom det ikke igjen. Kanskje fordi jeg prøver for mye, og dermed ikke slapper av nok. Jeg utførere ennå bare 11 minutters KK. Tenker at jeg må sette på plass den rutinen for morgen-yoga godt nok før jeg går over til mer. Dessuten blir jeg så stiv i korsryggen underveis. Jeg blir nok mer fleksibel, men det går veldig sakte. Nå må jeg si at jeg har holdt på med yoga mindre enn et år, så jeg er ikke så rutinert. Faktisk trodde jeg at yoga bare var en masse, rare øvelser. Til jeg så den første videoen av Julia.

En ting jeg lurer på, Berit, du skriver at du utfører 31 min KK. Men hvordan vet du (og Julia) når du skal gå over til å hviske chantingen? Har du stoppeklokke? Eller noe annet som tar tiden? For meg hadde det i så fall ødelagt rytmen. Synes derfor det er fint å høre på en video som forteller meg når jeg skal gjøre hva uten å måtte åpne øynene eller vri oppmerksomheten til noe annet.

De to siste dagene har jeg vært hos svigers. Snek meg inn på det lille tv-rommet tidlig om morgenen. Noe trangt, men det gikk. Denne gangen sa jeg fra til svigermor at jeg kom til å meditere, så om hun kom og sa noe til meg, så ville jeg ikke svare. Men det gikk helt fint. Litt romstering på badet hørte jeg, men jeg var fornøyd med å få gjennomført yogaen.
Kanskje fint å ha en egen tråd til opplevelser under KK?

Det er fint å høre at andre også er trøtte og har lite energi til tider. Generelt sett har jeg mye energi, men er trøtt i øya. På kvelden dovner kroppen helt av, føles det som. Det er bare å akseptere på denne tiden av året. Og så må jeg tenke over hvilken periode jeg er i. Glemmer ofte at menstruasjonen krever sitt.Berit J svarte 5 måneder siden

Lene. Det ligger en video på YouTube med den samme musikken som Julia bruker.det tar en halv time.🙂Berit J svarte 5 måneder siden
Julia. Ang.valpen, så tenker jeg at det er en fin utfordring å forholde seg rolig og ikke bli irritert.😊

Mht energiflimmer, jeg trodde egentlig det hadde med synet mitt/øynene mine å gjøre. Jeg har det hele tiden når øynene er lukket,men når jeg ikke holder fokus i panna, flimrer det og bølger det hele tiden. Når jeg klarer å fokusere,utvider det lilla feltet seg. 🙂

Ellers,så kjenner jeg en tydelig energøkning gjennom dagen. Jeg får gjort mye mer enn normalt.😀 Jeg tror også det har med kitchari å gjøre. Jeg blir ikke så slapp etter jeg har spist, har ikke suget etter mat «hele»tiden, og kjenner meg ikke sulten. 😊 Bonus: det merkes på vekta!Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Det finnes to fenomener som jeg vet om så langt, mouches volantes og phosphene (også referert til som nimmita i Buddhismen).

Det første fenomenet er noen små bevegelser i synsfeltet som kan skje med øynene åpne eller lukket. Det forsterkes når du ser mot lyset. Det er helt naturlig at alle opplever dette til en eller annen tid.

Det andre fenomenet, er litt mere spennende. Det oppstår når du ser lys når lys ikke er til stedet, i totalt mørke. Det oppstår som regel når du gnir eller trykket på øyet, men det oppstår også uten fysisk kontakt, for eksempel under meditasjon eller når personen får en liten dose LSD (som aktiverer DMT).

Phosphene ligner på det som kalles nimmita i Buddhismen. Når personen ser slike lys fenomen med øynene lukket, er det et tegn på at yogin har nådd god konsentrasjon.
Alle disse fenomenene bør allikevel ikke gis så mye oppmerksomhet og bør behandles som alle andre fenomen med øynene lukket. Bare fortsett å holde ditt fokus på mantra, tredje øyet eller pusten (kommer an på hvilken teknikk du utfører). Kun når du ikke gir det særlig oppmerksomhet, kan du bevege deg videre forbi maya i din meditasjon og nå dypere meditative tilstander av total enhet og tomhet.

Slike fenomen er altså ikke noe å streve mot, men det kan ansees som et godt tegn hos meditatorer, som tyder på at du har nådd god konsentrasjon. Den letteste måten å få det frem på er å holde et konstant fokus på tredje øyet.

Bruk gjerne Google og søk opp disse fenomenene, veldig spennendeJulia Stormoen Forumvaktmestere svarte 5 måneder siden
Her er linken til hvor dere kan kjøpe mp3 versjonen av Kirtan Kriya og laste de ned : https://spiritvoyage.com/shop/music/kirtan-kriya-sa-ta-na-ma-004754/

Forresten, jeg føler også raskere energiøkning og mye mindre tretthet når jeg starter opp ned Kitchari samtidig som meditasjon. Det er derfor jeg anbefaler en eller annen form for faste under Sadhana. Forskjellene er faktisk veldig synlige med faste og uten. Mat påvirker energinivået og humøret enormt!

Allikevel, er det absolutt lurt å venne seg til en ting og gangen, så du gjør alt riktig Lene Kanskje neste høst kan du prøve Sadhana med Kitchari?Berit J svarte 5 måneder siden
Tusen takk for utfyllende svar! 


Monika svarte 4 måneder siden
Hei
Jeg lurte på en ting. Når dere mediterer til musikken fra videoen, Tera Naam. Så er det et mellomspill mellom hvert skiftet fra syning til hvisking fra hvisking til stillhet, hva gjør dere da? Fortsetter dere å synge, blir dere stille, eller skifter dere med en gang? Forstår dere hva jeg mener, det er et mellomspill der sangeren slutter å synge/hviske før hun/han igjen starter og begynner på neste fase.
Jeg blir alltid litt satt ut av dette skiftet og mellomspillet i musikken og er usikker på hva jeg skal gjøre der.


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 4 måneder siden
Jeg beklager at jeg ikke så spørsmålet ditt før nå, Bente! Jeg vil prøve så godt jeg kan å legge ut det nye yoga settet med 31 min KK på mandag til dere 🙏

Her kan dere kjøpe 11 min og 31 min versjon av Kirtan Kriya sangen (nederst) : https://spiritvoyage.com/shop/music/kirtan-kriya-sa-ta-na-ma-004754/ Det koster kun 30 kr og er en fin måte å bidra til artistene 

Monika, forstår godt hva du mener! Jeg blir sittende stille og rullerer på fingertuppene mens jeg mentalt gjentar mantra. I yoga settet som jeg lager til dere, så klipper jeg bort dette mellomspillet slik at vi får bedre flyt. Det skal egentlig ikke være noe stillhet der.Lene svarte 4 måneder siden
Hei, så bra. Nå har jeg straks utført 40 dagers utfordringen med 11 minutters KK. De siste dagene har jeg strevet veldig med motivasjonen, men litt dumt å gi seg når det bare er få dager igjen. Idag føltes det bedre, og jeg merker at jeg er mykere i kroppen. Men – jeg har ønske om å fortsette videre. Så jeg gjør som du skriver, Julia, å utføre 31 min KK 2-3 dager i uken. Tenkte å teste den imorgen, om jeg kommer meg opp litt før, men kanskje også gå gjennom videoen ikveld uten å direkte utføre den, men gjøre meg kjent med den først. Så spørsmål fra meg får komme når jeg har fått sett den.


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 4 måneder siden
Når motivasjonen er lav, er det på tide å høyne planken og innføre flere små endringer i livsstilen og praksisen! Vi har kun lagt fundamentet, nå vil vi vokse og spire  

Alle øvelsene er ganske enkle i dette yoga settet, men det er mye sitting. Det er helt suverent for ryggraden! Jeg vil også legge ut en forkortet versjon i løpet av neste uke  Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 4 måneder siden
Altså, det er ikke sittingen i seg selv som er suveren for ryggraden, men alle øvelsene Kriyaen heter Basic Spinal Flex series og er absolutt en av mine favoritter!


Lene svarte 4 måneder siden
He he, nei, det er nok ikke sittingen i seg som er bra for ryggen. Det blir spennende å se om de nye øvelsene vil bedre min stive rygg. Det vil si, venstre, nedre del er fremdeles ikke bra, men jeg har merket stor fremgang. 
Jeg henger nok en dag etter, forstår jeg. Det vil si jeg har min 40ende dag imorgen tidlig. Og ja, jeg er nok klar for å høyne planken. Selv om det føles litt slitsomt å alltid stå tidlig opp om morgenen, så er det godt å gjennomføre yogaøkten før resten av gjengen har kommet seg opp. Jeg ser at det kommer små endringer om gangen hos meg, både fysisk og psykisk. Mine matvaner er i ferd med å endre seg, og kroppen føles for det meste mer smidig. Holdningen har automatisk blitt mye bedre. Så jeg henger meg med videre.


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 4 måneder siden
Hei Lene Fantastisk å høre at jeg ikke vil være den eneste som høyner planken her, hehe.. Håper flere melder i fra om de prøver ut det nye yoga settet og velger å gå for det! Kan generelt anbefale å variere mellom det forrige yoga settet og det nye de første ukene. Har lagt merke til et par feil i videoen (som vanlig), så vil endre litt på det i løpet av dagene, da vet dere det  

Jeg har gjort yoga settet i dag og av en eller annen grunn så bare lo jeg og hadde veldig merkelig humor de neste 4 timene og nå føler jeg meg meget jordet. Kanskje fordi jeg har vært ute i skogen og plukket bjørkenever og annet tørt knusk. Vi har -15 minusgrader her og trenger noe å fyre med. Helt utrolig er skogen er proppfull av tørr brennbart materiale. Blir noen morsomme dagsturer her med 1 meter snø, på leting etter chaga og andre skatter i skogen Jeg får dele litt mer i «opplevelser og erfaringer» tråden. Har lagt merke til noe jeg ønsker å spørre om dere også har følt lignende. Helle svarte 3 måneder siden
Jeg har deltaget i udfordringen siden begyndelsen og er fortsat efter de 40 dage, da det nu for første gang er lykkedes mig at holde fast i en meditationspraksis. Jeg laver den gerne først på aftenen, da jeg lader resten af huset sove om morgen og i stedet laver yogaøvelser. Jeg oplever at tage tingene lidt mere roligt. Lige i begyndelsen af meditationspraksis (slut oktober) skulle jeg undervise on-line for første gang og til min undren følte jeg mig helt rolig og ikke nervøs.


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 3 måneder siden
Tusen takk for tilbakemeldingen Helle, fantastisk å høre at meditasjonen gir deg dypere indre ro og selvsikkerhet Hva for noe spennende er det du underviser online? 
Vi når jo snart en ny milepæl på 90 dager, hadde vært spennende å høre om dine observasjoner Følg gjerne med på denne tråden her om andres opplevelser og erfaringer : https://akaal-yoga.no/student-forum/kirtan-kriya-opplevelser-og-erfaringer/ 


For å lese svaret, vennligst logg inn eller registrer deg.

Doner et valgfritt beløp for å bli medlem.
>