Nettsiden har vært nede… Ser etter muligheter…

2 months ago
ForumKategori: Generelle spørsmålNettsiden har vært nede… Ser etter muligheter…
Julia Stormoen Forumvaktmestere spurte 2 måneder siden
Hei alle sammen,
som dere kanskje har merket så har nettsiden vår vært nede i over ett døgn. Dette skyldes problemer med serveren som dessverre ikke er har blitt fikset ennå. Jeg har avtalt en utsettelse av fristen til å rette opp feilen innen 31 Januar og jeg håper virkelig at vi rekker det.

Dessverre er slike feil ekstremt kostbare og havner mellom 15-20 000 kr hver gang (*tar på meg regskapsbrillene for en alvorsprat 🤓*). Det er gjerne noe som kommer helt uforutsigbart og da kjennes det varmt i toppen. Dette har frustrert meg lenge og fått meg til å tenke i nye og kreative baner. Per i dag så går jo 100% av alle donasjonene til vedlikehold av nettsiden og vi går i null regnskapsmessig hvert år. Det er snakk om flere hundre tusen i utgifter hvert år til ulike programvarer og tjenester. Jeg klarer ikke la vær å tenke på alt jeg kunne ha skapt med disse donasjonene for oss, dersom jeg bare kunne redusere utgiftene og tidsforbruket til et minimum…

Akaal Yoga har eksistert siden 2014 🥳 Noen av dere har vært med siden dag 1 og husker hvordan alt startet! Per i dag har nettsiden vår blitt så stor at den krever mer og mer arbeid hver måned for utvikling og vedlikehold. Så lenge jeg jobber alene, går dette betydelig utover den lille tiden jeg har igjen for videoskaping. Dette har blitt en jobb for 10 personer og ikke en. Nå som jeg har fått meg to ekstra jobber (dere kjenner til situasjonen), så er jeg redd for at lansering av de nye kursene kan ta alt for lang tid. Med andre ord, noe må forandres!

Det finnes per i dag et par spennende nettkurs platformer som støtter kursskapere via donasjoner (samme som her). Der kan jeg legge ut alt innholdet som vi har her, på en veldig ryddig og strukturert måte, slik at dere kan fortsette å bruke videoene på samme måte som nå. Det vil også eliminere alle problemer med login og begrenset tilgang til kursene ved månedlig fornyelse (som flere sliter med fortsatt). Altså, dere vil få en annen link til login, kursportalen og forum vil se annerledes ut. De som har gitt engangsdonasjon vil automatisk bli overført til det nye systemet og de som har månedlig donasjon får mulighet til å fortsette med det på den nye siden.

Fra min side, så slipper jeg å tenke på alt innen webutvikling, webdesign, SEO, markedsføring osv. Alt blir tatt vare på. Vi får 80% mindre utgifter og jeg får 80% mere tid til å skape bedre innhold. I tillegg vil donasjonene som per i dag går til programmering, kan frigjøres og investeres i bedre video utstyr, arrangering av yoga retreat og eventer, samt jeg kan muligens bytte ut ekstrajobbene og kanskje til og med ansette et lite team som kan hjelpe meg med filming av dokumentarer og videoer om yoga og meditasjon.

Jeg har ikke bestemt noe ennå, men ønsket kun å lufte tankene. Vi har skapt denne nettsiden sammen, derfor vil jeg høre om deres mening rundt dette. Kunne dere tenke dere å prøve noe nytt? For eksempel til sommeren eller til høsten?



10 Svar
Berit J svarte 2 måneder siden
Dette må bli din avgjørelse, Julia. Jeg følger med, vil gjerne fortsette hos deg. Lykke til uansett hva du velger! Håper du klarer å holde varmen i kulda!💞🙏


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 2 måneder siden

Tusen takk, Berit  
Jeg driver og prøver ulike alternativer nå som kan være passende for oss. Hvis jeg finner noe, så vil jeg mest sannsynligvis sette opp ett kurs slik at vi kan teste det. Hvis de fleste av oss blir fornøyd med alternativet, så kan jeg gradvis flytte over alt Men vi får se, det blir uansett ingen raske eller bråe bevegelser her.   



Monika svarte 2 måneder siden
Synes det høres bra ut jeg Julia. 
Jeg for min del er ihvertfall lettet ved å vite at innholdet kan bestå, om det er på et annet sted og på en litt annen måte, så er det underordnet.
Håper alt løser seg for deg!
Sender deg masse varme tanker


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 2 måneder siden
Takk Monika Det er en stor lettelse å høre hva dere synes. Jeg har grublet over dette i flere år og har holdt det inne, selv om jeg har følt at jeg burde sakte begynne å bevege meg i en annen retning. Jeg ser at jeg har en tendens til å handle best når jeg blir pushet i ett hjørne, i stedet for å være ute i god tid med alt. Det er vel en typisk Pitta/Vata oppførsel. Det føles som at jeg har bygget et hus, som hele tiden knirker og krever mye vedlikehold. Når huset først begynner å rase, så løper jeg ut og mens adrenalinet er på topp, så bygger jeg et nytt og bedre hus på en til to uker. Jeg vet ikke hvor bra det er altså, men jeg merket det tydelig under KK utfordringen

Uansett, det var godt å dele disse tankene med dere og høre noen tilbakemeldinger!

Jeg grubler også mye over hvordan jeg kan presentere yoga og meditasjon på en måte som ikke føles religiøst, ikke inneholder mange uforståelige begreper, og ikke inkluderer en guru som leder hele befolkningen. Jeg ser jo ikke på yoga som «den rette vei», fordi jeg mener alle veier er der for å gi oss en erfaring. Hvis vi følger blindt en vei, vil vi ikke utvikle sidesyn og blir alt for låst i tankegangen. Jeg praktiserer heller ikke kun en form av yoga, men mange forskjellige former. Jeg vil ikke at andre skal se på meg som en lærer, eller se opp til meg, fordi jeg er selv en student for livet. Dette bryter egentlig mange av prinsippene som en «yoga lærer skal følge».

For eksempel Kundalini Yoga som lært av Yogi Bhajan, er det eneste vi har per i dag av Kundalini Yoga referansene. Teknikkene er suverene, men mannen har jo ikke det beste rykte, samme som Osho, Bikram eller mange andre «guruer». Det finnes veldig få kvinnelige spirituelle ledere. Det finnes også per i dag så mange former av yoga som strider veldig i mot med det som ble lært bort tradisjonelt. Dette har skapt en del indre konflikter hos meg, men ønske om å utforske meg selv som et menneske, har ikke blitt noe mindre.

Jeg har innsett at et menneske trenger egentlig ikke så veldig mye for å være lykkelig. Godt kosthold, god søvn, trygt sted å bo, bevegelse, evne å helbrede de fleste sykdommene selv, spirituell utvikling, harmonisk kommunikasjon og relasjon med andre, samt kjærlighet eller følelse av tilhørighet og harmoni. For å oppnå dette må personen lære seg å overkomme sinne, stolthet, grådighet, tilknytning og begjær. Dette vil utvikle takknemlighet, medfølelse, etikk, selvdisiplin og nøytralt sinn, noe som vil beskytte personen fra fremtidige konflikter og mange truende situasjoner.

Det var yoga veldig kort oppsummert Det er ingen grunn til å lage en religion av det eller stå frem som en guru. Dette er lettforståelig og ganske så lett oppnåelig for folk flest. Yoga gir rett og slett teknikker og verktøy for selvrealisering.

Allikevel grubler jeg over hvordan jeg skal legge dette frem, fordi jeg har lenge fulgt den tradisjonelle veien selv om jeg har prøvd å ikke fremstå som en fanatiker.

Hva er viktig for dere i søk om kunnskap fra yoga og meditasjon? Hvis dere kunne forestille en «ideell» yoga portal, hva vil det inneholde? Hvor viktig er det for dere å ha live webinarer å delta på, eller ha et forum som dette?



Monika svarte 2 måneder siden
Mange interessante spørsmål der Julia. 
Vil først si, at en webside som krever flere hundre tusen i vedlikehold hvert år høres neppe ut som den er verdt det nei. Det må jo virkelig være en bedrift med maaasse overskudd for å kunne ha råd til noe slikt? 
Ser metaforen din om huset som faller fra hverandre. er jo sånn vi mennesker er ofte. Vi blir i dårlige jobber, dårlige forhold etc, helt til det smeller og ikke går lenger. 
Ellers så ønsket jeg å si noe om dette du nevner med Kundalini-Yoga, «den rette vei» og spørsmålet om hva jeg ønsker av en yogaportal. Du har alltid for meg fremstått som en lærer som tror på det hun lærer bort, og det er det mest motiverende av alt, å lære fra en som lever slik hun lærer, som er åpen om egen selvutvikling, vekst og fremgang, en som deler sin reise. 
Det er viktig for meg personlig å kunne ha noen å stille spørsmål og få svar av. Og det er det verdt å betale for, om det er via en nettside (kommentarfelt under yoga-videoene), over epost, chat, det spiller ingen rolle, men å kunne få den litt personlige veiledningen nå og da er helt uvurderlig. For meg er ikke nødvendigvis verken et forum (selvom det er fint) eller live webinar det viktigste. 
Den ideele yogportalen for meg inneholder videoer av kriyaer, med linker til/navn på øvelsene og forklaringen rundt dem slik at man kan komme igang med videoen og deretter fortsette på egenhånd. Den har ideelt litt varierte vanskelighetsgrader og en slags katalogisering slik at man kan finne videoer i forskjellige kategorier. Jeg elsker også alle mulige «kurs» og serier der jeg kan lære i dybden om ulike temaer innen yogisk livsstil. 


Berit J svarte 2 måneder siden
Julia. Det er nettopp det jeg liker så godt med deg, at du er jordnær og ydmyk og ikke prøver å framstå som en guru. Du forteller oss hva det ideelle er, men lærer oss å akseptere egne begrensninger. Jeg er glad for at du ikke har framholdt guru bahjan som den eneste sanne guru, så vi slipper følelsen av «religion». Og selv om du har gitt oss program til oppvarming før KK,så foreslår du andre program når du forstår at vi trenger det. Jeg har gjort både kort og langt program for nakke og skuldre og kjenner at det gjør godt. Du prøver ikke fremstå som noen guru, men som et menneske som øser gavmildt  av sin kunnskap på en flott måte, uten å virke belærende eller fremheve seg selv på noen måte.  


Veronica svarte 2 måneder siden
Hei Julia. Jeg oppdaget deg tilfeldig på YouTube i min søken etter øvelser for stiv hofte/korsrygg.  Jeg likte din måte å lede på, og har nå gjort den samme øvelsen i en måned. Jeg ble medlem på denne siden for å lære mer om yoga, og jeg er veldig fornøyd med måten du formidler på. Jeg vik bare si at både jeg og mannen min nå gjør yogaøvelser hver dag til dine videoer, og vi kommer til å fortsette å følge nettopp deg uannsett hvilken plattform du velger.
tusen takk 😊


Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 2 måneder siden
Hjertelig takk for alle tilbakemeldinger! Dette var veldig utrolig motiverende å lese   Veronica, det er jo første gangen jeg hører fra deg, så det var utrolig gøy å lese om hvordan dere har integrert disse videoene i hverdagen!

Føler jeg har fått et grønt flagg nå til å skape et nytt og bedre hjem til oss  Har allerede funnet gode alternativer, som gir oss mye bedre funksjoner enn det vi har i dag og kanskje til og med en app Det er fortsatt mye jobb, research og planlegging som gjenstår, men planen er å flytte helt eller delvis til den nye platformen innen Mai. Jeg skal også flytte fysisk innen Mai fra fjellet her, vi har sendt inn en oppsigelse. Samtidig fikk jeg da nye tidsfrister på å flytte nettsiden innen samme tid, hehe… litt av et sammentreff

 



Julia Stormoen Forumvaktmestere svarte 2 måneder siden
God morgen ☀️
Jeg har noen gode nyheter til oss! Jeg har funnet en veldig god platform som vi kan flytte nettsiden til. Utseendemessig vil det ikke være så store forandringer, men jeg kommer til å bruke muligheten til å strukturere videoene og kursene mye bedre enn hva vi har i dag, samt sortere ut det som er av veldig dårlig kvalitet og evt erstatte det.

I tillegg vil vi få noen nye og kule funksjoner, blant annet live streaming direkte på nettsiden, mye bedre forum (Facebook lignende hvor vi kan dele bilder osv), mye mer stabilt medlemskap, login og hurtigere hastighet på nettsiden generelt. De av dere som er medlem, vil bli flyttet over dit manuelt og i beste fall vil dere nærmest ikke merke noe. Jeg vil også utvikle nye kurs programmer og tilpasse det fremtidige innholdet. Mulig jeg vil bytte ut live chat med live Q&A.

Selvfølgelig vil jeg trenge å investere noen måneder på å flytte alt over, men når alt er på plass så vi dette spare meg for masse, masse tid i lengden og jeg kan endelig frigjøre den kreative flyten min og skape videoer, noe jeg rett og slett nesten ikke hatt overskudd til de siste årene.

Det eneste vi kanskje vil miste er den variable donasjonsløsningen, men det blir fortsatt donasjonsbasert medlemskap med ubegrenset tilgang på innhold. Mulig vi vil miste kommentarer og nåværende forum, men jeg skal prøve å overføre det også hvis jeg klarer det.

Jeg gleder meg masse til å komme i gang med å flytte alt over. Bruk muligheten til å komme med flere forslag på funksjoner som dere ønsker å se på nettsiden. Hvis dere har noen gode ideer til hva jeg kan bruke YouTube til og hva dere ønsker/liker å se på der, så tar jeg gledelig i mot forslag på det også.

Bruk gjerne denne tråden her : https://akaal-yoga.no/student-forum/hvilke-funksjoner-savner-dere-pa-nettsiden/

Ser frem til en ny og frisk start sammen med dere
Sat Nam.



Lene svarte 2 måneder siden
Hei Julia,
det hender jeg svarer i forumet, men så kommer det ikke med. Jeg vet ikke hva det kommer av. Tror at det har noe med mitt nettverk å gjöre og ikke nettsiden. 
Uansett, jeg svarte for en stund siden noe i retning av det Berit skriver. Det jeg «falt» for da jeg så den förste youtube videoen med deg, var at du virket så naturlig, ydmyk og ärlig. Og det har du fortsatt med. For meg er du ingen guru, men en god läremester som vil andre godt. 
Det höres ut som om den nye plattformen blir bra. Jeg sier tvi-tvi og håper at overgangen vil gå smidig. Hvis ikke, så er jeg sikker på at de fleste her har tålmodighet til å vente til alt er på plass. 
Lykke til – og jeg ser også frem til en ny og frisk start! 


For å lese svaret, vennligst logg inn eller registrer deg.

Doner et valgfritt beløp for å bli medlem.
>