Pranayama

2 months ago
Monika spurte 2 måneder siden

Jeg lurte på hva som er forskjellen på 3 ulike (men nokså like) pusteteknikker jeg har blitt anbefalt og/eller lest om. 
Jeg synes dette er veldig interessant, fordi jeg merker at noe av dette har ganske stor effekt på meg, men jeg vil gjerne bruke dem riktig. 
Jeg har hatt en konsultasjon med en ayurvedisk lege som anbefalte meg og alltid gjøre det hun kalte vekselspust to ganger om dagen i 3 minutter. Forklaringen var slik: Pust inn igjennom venstre nesebor (mens du lukker høyre), lukk så venstre og pust ut igjennom høyre, pust deretter inn igjennom høyre mens venstre er lukket, lukk høyre og pust ut igjennom venstre. Altså; man veksler på å puste inn igjennom høyre og venstre. Dette forstår jeg at stimulerer begge hjernehalvdelene og balanserer energiene i kroppen. Er det riktig? Jeg ble også fortalt at jeg ikke skulle gjøre denne rett før jeg la meg. 
Jeg har også lest og hørt at å bare puste inn og ut igjennom venstre nesebor er bra for å roe ned kroppen, og for å få sove. Og dette er kanskje noe av det mest effektive jeg vet om. Hvis jeg ligger i sengen uten å få sove, lukker jeg høyre nesebor og puster kun igjennom venstre (inn og ut), og nesten med en gang blir jeg døsen og sovner.
Den siste jeg har kommet over er lignende den over, men da puster man inn igjennom venstre og ut igjennom høyre, inn igjennom venstre og ut igjennom høyre. Og det var her jeg ble forvirret, hva er fordelene med denne iforhold til den over? 
Noen som kjenner til disse og kan forklare?For å lese svaret, vennligst logg inn eller registrer deg.

Doner et valgfritt beløp for å bli medlem.
>