Mest brukte mantraer i Kundalini Yoga

Adi Mantra

”Ong Namo Guroo Dayv Namo”

Som en del av Kundalini Yoga tradisjonen, starter vi alltid timen med å chante Adi Mantra, som betyr: Jeg bøyer meg for den subtile guddommelige visdommen i meg selv. Det er din indre kraft og din indre visdom som du blir oppmerksom på allerede i begynnelsen av timen. Den forbereder deg og åpner opp for å lære. Mantraen chanter vi 3 ganger. Vi bruker den også ofte i ulike andre øvelser og meditasjoner.

Mangala Charan Mantra

“Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siri Guroo Dayv-ay Nameh”

Rett etter Adi Mantra, chanter vi tre ganger Mangala Charan Mantra, som er den beskyttende mantraen. Den fjerner skygger av tvil og åpner oss opp for veiledning og beskyttelse. Den omringer det magnetiske feltet vårt (auraen) med beskyttende lys, og beskytter oss gjennom hele timen.

Long Time Sun Shine

“May the Long Time Sun
Shine upon you,
All love surround you,
And the pure light within you
Guide your way on. ”

Denne mantraen synger vi på engelsk ved slutten av hver time, som vanligvis blir etterfulgt av tre lange Sat Nam.

Sat Nam

Mantra Sat Nam betyr "sannheten er min rette identitet". Jeg identifiserer meg selv med absolutt. Vi bruker Sat Nam også til å hilse  hverandre, eller mens vi utfører enkelte øvelser. Dette hjelper oss å forbedre konsentrasjon og høyner bevissthetsnivået vårt.

Guru Guru Wahe Guru Guru Ram Das Guru

Wise, wise is the one who serves Infinity.

Denne mantraen uttrykker den ubeskrivelige opplevelsen av å gå fra mørke til lys (fra uvitenhet og ignoranse til forståelse). Det er mantra av uendelig ekstase, som blir uttrykt gjennom kunnskap og erfaring.

Wahe Guru

Jeg befinner meg i ekstase når jeg opplever den ubeskrivelige visdommen.

Healthy am I, Happy am I, Holy am I

Dette er en engelsk mantra, og fungerer som en positiv affirmasjon. Den minner oss om at det er et hverts menneskets fødselsrett å være sunn, glad, og hellig.

Har Haray Haree Wahe Guru

Denne mantraen bruker kraften av vår vitale, kreative energi til å bli kvitt ubehagelige situasjoner og ulike blokkeringer i livet.

Ek Ong Kar, Sat Nam, Siri Wahe Guru

Det finnes en skaper av hele skaperverket, dets navn er Sannhet. Ekstasen denne visdommen bringer er stor og ubeskrivelig. Denne mantraen skaper en forståelse i samspillet mellom deg og den universelle kreative energien. Det er en veldig kraftig mantra når det kommer til å vekke opp vår Kundalini og for å opprettholde sinnet i lykketilstand.

Gobinday, Mukanday, Udaaray, Apaaray, Hareeung, Kareeung, Nirnaamay, Akaamay

Opprettholdende, Frigjørende, opplysende, Uendelige, Ødeleggene, Skapende, Navnløs, Uten ønsker.

Denne mantraen kan eliminere karmiske blokkeringer fra fortiden, og innehar styrken til rense det magnetiske feltet vårt. Det er en beskyttende mantra. Den balanserer hemisfærene av hjernen, jobber med hjertesenteret og utvikler medfølelse, tålmodighet og toleranse.

Har

Har er et av aspektene av den kreative energien.

Dharti Hai, Akash Hai, Guru Ram Das Hai

Dharti betyr jord og Akash er elementet Eter/rom. Det binder elementet Jorden og eter sammen og prosjekter det fra ut i fra hjertet. Det gjør deg tilstedeværende, ydmyk og effektiv og tiltrekkende for nye muligheter av velstand.

Ek Ong Kar, Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad, Ek Ong Kar

Dette er kjent for å være en magisk Mantra på grunn av dets makt og styrke. Den har makt til å stoppe og reversere sinnet. Dette er grunnen til at den blir sunget i revers (Ek Ong Kar, Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad, Ek Ong Kar). Det kan stoppe enhver negativ tenkning. Det er så sterk at den tar deg utover dualitet. Den positive effekten skjer raskt og varer lenge. Det er en advarsel forbundet med denne mantraen da alt du sier etterpå vil bli forsterket og iverksatt med stor kraft. Så ha en positiv projeksjon og ikke si noe negativt etter å ha chantet den. 

Ong So Hung

Ong er den kreative bevisstheten, og Hung betyr "Jeg er det". Mantraen åpner og stimulerer hjertechakraen.

Sa Ta Na Ma

Saa - Uendelighet / Fødsel
Taa - Livet
Naa - Døden
Maa - Gjenfødelse

Mantraen øker intuisjonen og balanserer begge hemisfærene av hjernen. Den beskriver den kontinuerlige syklusen av liv og døden. Det hjelper systemet å fjerne alle negative følelser, traumer og inntrykk. Den helbreder, balanserer og løfter, gir fred og ro.

>