MANTRA OVERSIKT I Kundalini Yoga

Adi Mantra

”Ong Namo Guroo Dayv Namo”

Som en del av tradisjonen i Kundalini Yoga tradisjonen så starter timene alltid med å chante Adi Mantra : Ong Namo Guroo Dayv Namo. Mantraet oversatt betyr "Jeg bøyer meg for den subtile, guddommelige visdommen i meg selv". Det er din indre kraft og din indre visdom som du blir oppmerksom på allerede i begynnelsen av timen. Frekvensen forbereder og justerer systemet ditt slik at du blir mer åpen for å lære. Mantraet chanter vi 3 ganger. Utenom å tune inn bruker vi også Adi Mantra i ulike kriyaer og meditasjoner.^

Lær å chante Adi Mantra korrekt.

Mangala Charan Mantra

“Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siri Guroo Dayv-ay Nameh”

Rett etter Adi Mantra, chanter vi tre ganger Mangala Charan Mantra, som er den beskyttende mantraen. Den fjerner skygger av tvil og åpner oss opp for veiledning og beskyttelse. Den omringer det magnetiske feltet vårt (auraen) med beskyttende lys og blir som et sterkt filter som kommer godt til nytte under meditasjon. 

Lær å chante Mangala Charan mantra korrekt eller prøv dette 90 min Kundalini Yoga settet for beskyttelse hvor vi jobber med Mangala Charan mantraet under meditasjonen. 

Long Time Sun Shine

“May the Long Time Sun
Shine upon you,
All love surround you,
And the pure light within you
Guide your way on. ”

Denne mantraet synger vi på engelsk, som regel før vi tuner ut med mantra Sat Nam på slutten av timen. 

Sat Nam

Mantra Sat Nam betyr "sannheten er min rette identitet". Jeg identifiserer meg selv med den absolutte sannheten. Vi bruker Sat Nam også til å hilse  hverandre, eller mens vi utfører enkelte øvelser. Dette hjelper oss å forbedre konsentrasjon og høyner bevissthetsnivået vårt.

Lær å chante mantra Sat Nam korrekt og finn ut hvordan du kan bruke dette mantraet i hverdagen din ellers.  

Dharti Hai, Akash Hai, Guru Ram Das Hai

Dharti betyr jord og Akash er elementet Eter/rom. Det binder elementet Jorden og eter sammen og prosjekter det fra ut i fra hjertet. Det gjør deg tilstedeværende, ydmyk og effektiv og tiltrekkende for nye muligheter av velstand.

Ek Ong Kar, Sat Nam, Siri Wahe Guru

Det finnes en skaper av hele skaperverket, dets navn er Sannhet. Ekstasen denne visdommen bringer er stor og ubeskrivelig. Denne mantraen skaper en forståelse i samspillet mellom deg og den universelle kreative energien. Det er en veldig kraftig mantra når det kommer til å vekke opp vår Kundalini og for å opprettholde sinnet i lykketilstand.

Øv deg på mantra Long Ek Ong Kar i denne kraftfulle 30 min meditasjonen.

Ek Ong Kar, Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad, Ek Ong Kar

Dette er kjent for å være en magisk Mantra på grunn av dets makt og styrke. Den har makt til å stoppe og reversere sinnet. Dette er grunnen til at den blir sunget i revers (Ek Ong Kar, Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad, Ek Ong Kar). Det kan stoppe enhver negativ tenkning. Det er så sterk at den tar deg utover dualitet. Den positive effekten skjer raskt og varer lenge. Det er en advarsel forbundet med denne mantraen da alt du sier etterpå vil bli forsterket og iverksatt med stor kraft. Så ha en positiv projeksjon og ikke si noe negativt etter å ha chantet den. 

Gobinday, Mukanday, Udaaray, Apaaray, Hareeung, Kareeung, Nirnaamay, Akaamay

Opprettholdende, Frigjørende, opplysende, Uendelige, Ødeleggene, Skapende, Navnløs, Uten ønsker.

Denne mantraen kan eliminere karmiske blokkeringer fra fortiden, og innehar styrken til rense det magnetiske feltet vårt. Det er en beskyttende mantra. Den balanserer hemisfærene av hjernen, jobber med hjertesenteret og utvikler medfølelse, tålmodighet og toleranse.

Øv deg på Gobinday mantraet i denne kraftfulle 11 min Kundalini meditasjonen for mental balanse.

Guru Guru Wahe Guru Guru Ram Das Guru

Wise, wise is the one who serves Infinity.

Dette mantraet uttrykker den ubeskrivelige opplevelsen av å gå fra mørke til lys (fra uvitenhet og ignoranse til opplysning). Det er mantra av uendelig ekstase som blir uttrykt gjennom kunnskap og erfaring.

Her er et 90 min Kundalini Yoga sett som jobber for å styrke hjertet, blant annet ved hjelp av Guru Ram Das mantraet. 

I Am

Dette er et engelsk mantra som bruker for å skape en forbindelse mellom  de endelige og uendelige identitetene. Den første gangen du sier "Jeg er" identifiseres "jeg" med det personlige aspektet av Selvet. Den andre gangen du gjentar "Jeg er" identifiserer "er" og med den upersonlige og transcendente følelsen av Selvet. Alle velfungerende mantraer blander disse polaritetene til det uendelige og endelige i deres indre struktur og design. Hvis du kun sier "Jeg er", vil sinnet automatisk prøve å svare: "Jeg er hva?". Dette sender tankene på et søk gjennom alle kategoriene og rollene som har de endelige identitetene. Hvis du umiddelbart sier den andre delen av mantraet, "Jeg er", blir tanken "Jeg er hva jeg er." Å være det du er, er essensen av sannheten og den virkelighetens natur.

Her er en 11 min meditasjon for ditt autentiske identitet hvor vi bruker mantra "I am". Prøv den ut!

Har

Har er et av aspektene av den kreative energien. 

Øv deg på å chante mantra "Har" i dette kraftfulle 90 min Kundalini Yoga settet for å håndtere undertrykt sinne.

Har Haray Haree Wahe Guru

Denne mantraen bruker kraften av vår vitale, kreative energi til å bli kvitt ubehagelige situasjoner og ulike blokkeringer i livet.

Her er et 90 min yoga sett for å balansere chakraene hvor vi på slutten av timen jobber med mantra Har Haray Haree, Wahe Guru. 

Healthy am I, Happy am I, Holy am I

Dette er en engelsk mantra, og fungerer som en positiv affirmasjon. Den minner oss om at det er et hverts menneskets fødselsrett å være sunn, glad, og hellig.

Ong So Hung

Ong er den kreative bevisstheten, og Hung betyr "Jeg er det". Mantraen åpner og stimulerer hjertechakraen.

Sa Ta Na Ma 

Sa Ta Na Ma,  er en meget effektiv mantra som hjelper med å danne kobling  med dine intuitive evner og den indre balansen. Det øker intuisjonen og balanserer begge hemisfærene av hjernen. Mantraet beskriver den kontinuerlige syklusen av livet og døden og derfor fungerer det effektivt på omstrukturering og rensing av underbevisstheten og kan løse opp traumatiske opplevelser, gamle atferdsmønstre og karmiske mønstre på det elementære nivået. Dette er fordi mantraet (ved riktig bruk og chanting) kan få tilgang til elementene i sinnet hvor vaner oppstår. 

Dette mantraet er et Panj Shabad mantra som uttrykker de fem primære urlydene i universet (SSS. MMM. TTT. NNN og AAA.) Det er atom- eller Naad-formen av mantraet Sat Naam. 

 "S" er det uendelige, uten begynnelse og slutt, alt som noen gang var, er eller vil være. "T" er livet, eksistens og kreativitet som manifesterer seg fra uendelige. "N" er døden, endring og transformasjon av bevissthet.og "M" er gjenfødelse og oppstandelse. Den femte lyden er "A" som brukes til binde lydene sammen. Ved å chante dette mantraet korrekt kan du få dypere forståelse av livet og døden, eller syklusen for hele skapelsen.  Fra det uendelige skapes livet,  livet fører til døden og deretter gjenfødes bevisstheten igjen gjennom det uendelige.  Dette er syklusen av skapelsen som kan observeres i alt.  Det sies at SA TA NA MA er så kraftfullt at dets innvirkning på psyken vår er som å dele opp et atom.  

Prøv denne spennende meditasjonen for å helbrede traumaene fra barndommen, hvor vi aktivt jobber med mantra Sa Ta Na Ma. 

Sat Narayan Wahe Guru, Hari Narayan, Sat Nam

Dette er et mantra som blir chantet for å skape indre ro, slik at vi kan projisere ytre fred, lykke og glede. Narayan er et aspekt av det uendelighet som relaterer til vann elementet. Denne mantraen hjelper deg å "leve med flyten" og den tar deg utover verden som du kjenner til, slik at du skal kunne oppleve det uendelige eller udødelige. 

Prøv dette 90 min Kundalini Yoga settet for mental rens og et sterkt nervesystem. På slutten av timen vil vi gjøre en meditasjon med Narayan mantraet. 

Wahe Guru

Wahe er et utrykk for dyp ekstase.
Guru er det som bringer deg fra mørket til lyset.

Wahe Guru er et uttrykk for fullstendig ekstatisk opplevelse av det guddommelige.

Mantraet uttrykker den ubeskrivelige opplevelsen av å gå fra mørke over til lys (fra uvitenhet til åpenbaring). Det er et trikutee-mantra, det balanserer de tre prinsippene av energien : Genererende, Organiserende og Transformerende. Det er et mantra som kan påvirke skjebnen. Den uttrykker ekstase gjennom kunnskap og erfaring. Det sies at det å chante Wahe Guru tilsvarer å chante mantra Har 11 000 ganger.

Prøv denne 45 min Kundalini Meditasjonen for dyp tankeløshet hvor vi aktivt trener oss på å chante Wahe Guru mantra. 

Wahe Guru Wahe Jio

Dette er et mantra av ekstase. Wahe Guru formidler opplevelsen av det guddommelige i form av lykke eller ekstase når du går fra mørket til lyset. Jio sies å skape et kjærlig forhold til / med det guddommelige. Dette er et mantra som klarner din persepsjon slik at det blir tydelig for deg hva som er viktig å bevare. Når du chanter Wahe Guru, Wahe Guru, Wahe Guru og deretter Wahe Jio, så bringer du opplevelsen inn i berøringsstenen til sjelen din.

Her er et kraftfullt 90 min Kundalini Yoga sett for å rense karma, hvor vi chanter mantra Wahe Guru Wahe Jio under meditasjonen. 

Få tilgang til over 150 Kudandalini yoga videoer 

Velg selv hvor mye du ønsker å gi og hvor ofte. 
Donasjonsbasert online yoga studio.

>