Kundalini Yoga
Dele
Foto hva er meditasjon

Hva er meditasjon?

Mange tror at meditasjon er en øvelse, men i virkeligheten er det noe du blir og vokser deg til.

Meditasjon er ikke en handling,  men en kvalitet som utvikles i deg selv. Det er en tilstand som du går inn i når du holder fokuset på en ting over en periode.

Meditasjon forandrer biokjemien av hjernen

Når du gjør ulike meditasjonsteknikker og holdet konstant fokus på en ting, vil biokjemien i hjernen forandres. Biokjemien styrer hvordan du tenker, hva du føler og hvordan du oppfatter livet ditt på. Når biokjemien forandres, vil dermed persepsjonen og oppfattelsesevnen din forandres. Du får en ny linse som du ser på livet ditt gjennom. Denne linsen tillater deg å få en helt annerledes kommunikasjon med kroppen din, energiene dine og omgivelsene rundt deg.

1000 tanker i sekundet!

Det sies at vi genererer tusen tanker per sekund. Du har kanskje aldri tenkt over det, men det skjer for at du skal forstå hvor du er akkurat nå og hva som omringer deg. Bevisst vil du observere kanskje 1-2 av disse tankene og resten blir lagret i underbevisstheten og ubevisstheten vår. Dette er tanker som vi ikke engang er klar over at vi har, og heller ikke har noe kontroll over. Disse tankene er aktive og de vil stadig dukke opp igjen når vi lukter, hører, smaker eller føler noe som er kjent for oss. Det gjør at reaksjonene dine kan bli forutsigbare, ukontrollerte og impulsive.

Kroppen din er en organisme av hukommelse og ett hav av minner og inntrykk. Hver tanke som du har hatt en følelsesmessig reaksjon til, har blitt lagret i det store havet som en del av deg. I det du reagerer på noe, danner du en relasjon til det. Jo oftere du reagerer på en og samme tanke, jo mere fast og materiell vil denne tanken manifesteres i livet ditt. Derfor er vi så flinke til å skifte identiteten vår hele tiden, forandre humøret på ett øyeblikk, tiltrekke oss samme mennesker og situasjoner.

Da ett av hovedoppgavene til sinnet ditt er å sammenligne, speile, vende om, skape kontraster og gi deg ett hav av alternativer, blir vi usikre, fryktfulle og aldri tilfredsstilte! Mengden av ukontrollerte tanker vil etterhvert bli så stort at det å finne riktig livsretning med ett slikt sinn, er som å prøve å dukke etter gull i gromsete og møkkete vann.

Vi må lære oss å rense vannet og fjerne tåken, slik at vi kan kvitte oss med alle feil indetifikasjonene, dobble personlighetene, frykt og stress. Det er akkurat dette du oppnår ved hjelp av meditasjon.

 

Hvordan fungerer meditasjon?

Hvis du ikke har noe kontroll over det komplekse sinnet ditt, vil du ende opp som fangst i ett stort spindelvev, eller mindweb. Du blir rett og slett ett offer av ditt eget sinns produksjon.

Vi trenger meditasjon for å komme oss levende ut av dette mindwebbet.  Hvis du fortsetter å være der, vil du alltid føle deg som ett offer. Alt vil virke enten tilfeldig, eller nøye planlagt sceem av noen andre, men grunnen til at du lider, vil aldri være din skyld. Du vil ikke forstå hvorfor akkurat dette skjer med deg, hvorfor du har fortjent det, og hvorfor du ikke blir suksessfull eller finner kjærligheten.

Meditasjon styrker det nøytrale sinnet ditt og gir deg evnen til å ta avstand fra det du observerer og opplever. Det hjelper deg å se ting for hva det egentlig er, forbi all illusjon, kontraster og dualitet. Det veier opp begge sidene og gir deg det beste alternativet innen 3 sekunder.

Ved hjelp av meditasjon kan du observere hvordan sinnet ditt akkumulerer alle inntrykk og informasjonen produsert av tankene dine, men uten at du identifiserer deg med det. Det faktum at du samler på ting betyr at du samler det fra et annet sted, og når du prøver å identifisere deg selv med det, vil ikke oppfatningen din lenger være klar og du kan ikke lenger trekke de optimale beslutningene.

Meditasjon er et verktøy som skiller deg fra ditt ego og gir deg en opplevelse, en indre tilstand, hvor det du er og hva som er ditt blir separert.

Med mindre det er en liten avstand der, er det vanskelig å se ting slik som de er, fordi du befinner deg midt oppi det. Vi trodde også at jorden var flat inntil vi forlot den og observerte den ovenifra og fant ut at den var 100% rund! Det samme gjelder intellektet ditt, hvis du befinner deg over intellektet ditt vil du ha klar oppfatning av ditt sinns natur. Hvis du befinner deg i intellektet ditt, blir livet ditt en ustoppelig lidelse, full av begrensninger, misoppfattelser og personlighets forstyrrelser.

Når vi mediterer og holder fokuset på en ting uansett hva som skjer, vil tankene roe seg ned etter en stund. Vi vil være i stand til å observere deres bakgrunn, hvor de kommer fra, hva som aktiverer de, hvordan de påvirker oss og hvordan vi vanligvis reagerer på de.

For eksempel hvis du er avhengig av noe, som å røyke, og du sitter og mediterer og plutselig sanser lukten av røyk, er det snakk om mindre enn ett sekund innen du får lyst på en røyk. Følelsen som skapes er lyst, og reaksjonen vil være ukonsentrasjon og rastløshet. Hodet ditt fylles opp med tusenvis av tanker for å realisere ditt ønske. Hvis du derimot klarer kun å observere og la den tanken passere i det den dukker opp, så vil det ikke oppstå noen følelser som tvinger deg til en reaksjon. Tanken vil ikke være i stand til å treffe deg og heller ikke entre underbevisstheten din, da du bare observerer og lar den gå. Den vil aldri plage deg igjen. Det er det vi kaller en meditativ tilstand, evnen til å observere kroppen og sinnet vårt ved hjelp av et nøytralt sinn.

Etterhvert som den meditative tilstanden din blir mer og mer en del av det daglige livet ditt, vil du kunne klare å meditere utenfor yogamatten din og danne en ny livsstil. Færre forvirrende tanker og følelser, mer frihet, klarere persepsjon, utvidet intuisjon og økt intellekt vil være i vente

>