Kundalini Yoga
Dele

Yogasett mot forkjølelse, tett nese og sår hals

Dette er ett kort 20 min yoga sett som hjelper mot forkjølelse, tett nese og sår hals.

Det jobber godt med å styrke immunsystemet, løse opp bihulene og frigjøre energikanalene. Øvelsene er ganske enkle og avslappende og krever ikke så mye fysisk styrke. Du kan fint gjøre yoga settet når du ikke føler deg så bra og har lite energi. Øvelsene kan til og med gjøres i sengen hvis det er så ille, men ryggen bør holdes rett, altså at du ikke synker inn i sengen.

Yoga settet er effektivt dersom du har tett nese, sår hals, hodepine eller generelt svekket immunsystem. Hvis du kjenner at forkjølelsen er på vei, sett deg ned og gjør disse øvelsene 1-2 ganger om dagen.

Er det er lurt å gjøre yoga når jeg er forkjølet?

Dette er ett spørsmål som egentlig ikke har noen fasit. Du må bruke intuisjonen din da det avhenger av hvor forkjølet du er. Hvis vi ser det fra ett yogisk perspektiv, så er det ikke tilfeldig at du er blitt syk. Alle sykdommer starter først og fremst grunnet ubalanse i energisystemet ditt. Derfor vil det hjelpe å gjøre riktig type øvelser, for eksempel dette yoga settet eller “Sitali Pranayama”, for å rense kroppen for toksiner. Du bør unngå anstrengende øvelser som får deg til å svette. Rolige, nedkjølende og avslappende yoga sett hjelper mot forkjølelse.  Dropp badstue og badekaret, da bakteriene trives når du er varm.

Hva bør jeg spise når jeg er forkjølet?

Det er også viktig at du spiser korrekt. Få i deg kun frukt og grønnsaker i en periode. Ta en lett faste hvor du unngår tung mat og gå over til vegetarisk eller vegansk kosthold. Hvis du er erfaren, kan du prøve vannfaste i ett døgn eller kun rå frukt/grønnsaks diett. Kjør på med ferskpresset juice og urte og krydder teer, disse oppskriftene vil raskt lindre sår hals og hjelpe immunsystemet og håndtere viruset.

  • Anne sier:

    Dette fungerte veldig bra selv om jeg i utgangspunktet var veldig tett i nesen og hadde vondt i hodet. Supert!

  • >