Kundalini Yoga
Dele
Bilde stress og avslapping total avslapping

Stress og avslapping

Relasjon mellom stress og avslapping.

Hvis din kropp, ditt sinn og din energi kunne ta instruksjoner fra deg og oppføre seg slik som du vil til enhver tid, ville du virkelig ønske få deg selv stresset, uansett hva som hadde skjedd?

Det virker som om vi har fått et feilaktig bilde over hva stress og avslapping egentlig er. Vi lever i en verden hvor samfunnet verdsetter høyt tempo og effektivitet, hvor det å få gjort mest mulig på kortest mulig tid regnes som en fantastisk innsats! Er vi utmattet henter vi mer energi ved hjelp av mat, kaffe og energibarer og stress løser vi ved å se på tv, sove, feste, drikke, røyke eller reise vekk. Disse tingene virker helt klart stimulerende og tilfredsstillende på sansene dine, men det er på ingen måte avslapping, tvert i mot er det enda mer belastende på kroppen og psyken din når du allerede er sliten.

Vi tror at stress kommer fra hva vi gjør.

Vel, hvis du tror at jobben din gjør deg stresset, så kan du prøve å dra til Bahamas, stå i krystall vannet opp til midjen, trekk deilig frisk lukt av naturen, lek med bølgene og nyt livet! Hvor lenge klarer du å holde deg lykkelig?

Når du først står der, vil du fortsatt ha kroppen, sinnet og psyken din med deg. Det du opplever vil ikke føles realistisk og heller ikke en del av deg, fordi vi har trent opp hele organismen vår til å fokusere på det neste øyeblikket og dermed se forbi skjønnheten rundt oss, vi lar det passere, dag etter dag. Ingenting blir bra nok, livet er aldri bra nok, alt det skal skje etterpå, i morgen, men i morgen kommer aldri..

Det virker som at vi ikke klarer å tilfredsstille oss selv, derfor prøver vi intenst å tilføre flere og flere ting i livet i håp om at det vil vare litt lenger neste gang. Men når du projiserer mot universet at nuet ikke er bra nok, så vil det aldri bli nok og heller ikke bra nok. Derfor vil det du kaller lykke være forbigående. Sannheten er at du vil få alt du ønsker deg, at vil komme til deg, det eneste du trenger å gjøre er å begynne å nyte livet ditt, fylle deg selv med lykke. Vi må forstå at lykke genereres fra innsiden, ved hjelp av ditt eget sinn og din egen kropp. Det har ingenting med dine omstendigheter å gjøre. Det er nøyaktig det samme med stress og avslapping. Ingen av disse påvirkes fra utsiden.

Stress har ingen ting med noen andre eller noe annet å gjøre.

Det er en tilstand generert av måten du oppfatter situasjonene rundt deg på. Stress er en indikasjon på at du ikke klarer å håndtere en indre situasjon og ikke ytre.

Stress indikerer på at du ikke klarer å kommunisere med din egen kropp, ditt eget sinn, din energi og dine følelser. Du klarer ikke å tolke det som skjer korrekt og svare til utfordringene i livet på en effektiv måte. Hadde du vært godt kjent med din egen mekanisme, så hadde du ikke blitt stresset. Hvis din kropp, ditt sinn og din energi kunne ta instruksjoner fra deg, og oppføre seg slik som du vil at de skulle gjøre til enhver tid, ville du virkelig ønske få deg selv stresset, uansett hva som hadde skjedd?

Du blir hva du trener deg selv opp til. Hele kroppen din responderer hvert eneste sekund på dine tanker, sanser, pust og følelser. Du manifesterer med hver eneste tanke du har. Du kan velge å være avslappet og stressfri hele tiden, det er et valg du tar akkurat nå. Du vet kanskje ikke helt hvordan du faktisk skal gjøre det ennå, men det er helt okei, ingen av oss ble født med en manual.
Hvorfor er yoga et verktøy du bør vurdere?

Yoga er en teknologi som brukes for å danne god kommunikasjon med din helhetlige organisme slik at du klarer å tolke og sende ut signaler mellom kroppen og psyken din og dermed oppnå bevisst avslapping og helhetlig lykke. Det vi kaller avslapping i yoga er ikke det samme som søvn og tv titting. Denne typen avslapping kan oftest oppleves som den mest psykisk smertefulle og slitsomme asana for mange mennesker, fordi en total avslapping mellom kropp og sinn er ganske utfordrende å oppnå. Når vi sover så bruker energi fordi vi drømmer og sinnet slapper aldri av. Når vi ser på tv, så forurenser vi sinnet med masse unødvendig informasjon som igjen fører til dårlig Når vi hviler bevisst, skaper vi langvarig vitalitet, foryngelse og en følelse av fred.

I Kundalini Yoga vet vi verdien av avslapping og tilfører det mellom hver øvelse og gjerne en lenger og dypere avslapping mot slutten kalt Savasana.

Savasana fornyer det parasympatetiske nervesystemet, distribuerer prana som vi bygger opp i løpet av timen og hjelper kroppen og sinnet til å utvikle forståelse av sin naturlige tilstand. I tillegg løser det opp muskel anspenninger, øker energi nivået, bedrer hukommelsen og stimulerer konsentrasjonsevnen.

Avslapping mellom øvelsene bruker vi til å styrke effekten av den forrige øvelsen og styrke nervesystemet. Vi skaper bevisst stress på nervesystemet vårt ved å inkludere gjerne flere ting samtidig; asana, pust, mantra, mudra og rytme for å så ta oss god tid til avslapping. På denne måten kan vi lære oss å venne kroppen til å forstå, at etter hver anspenning, så kommer det avslapping og neste gang du opplever stressende situasjoner i hverdagen, vil ikke kroppen din reagere med å anspenne seg, men den vi la deg gå mykt gjennom det. Vi bruker tiden mens vi slapper av til å observere kroppen og dermed lærer vi å kjenne og kommunisere med organismen vår.

>